Search
Close this search box.
,

20 anys del darrer ascens del Vilanova a Tercera al camp del Banyoles

També fa dues dècades que el Patí va pujar a Divisió d'Honor

Gerard, Sabrià, Iglesias, Triguero, Fede i Arjona ho van celebrar a l'Estany de Banyoles // CASAS

Tal dia com avui de 2002 el Vilanova va segellar el darrer ascens a Tercera Divisió de la seva història. Aquest dijous en fa 20 anys. Els de la capital del Garraf van pujar després de guanyar per 0-3 al camp del Banyoles en la penúltima jornada.

Arjona va marcar el 0-1 al minut 24 i Luismi va incrementar la renda del Vilanova just abans del descans.

El mateix Luismi va fer el 0-3 amb un cop de cap al minut 84 per desfermar l’eufòria a sis minuts de la conclusió del partit en aquella recordada tarda del 19 de maig de 2002.


Luismi, bigolejador aquella tarda, era una de les estrelles de l’equip // CASAS

Josep Alonso s’asseia a la banqueta de l’equip. Havia rellevat Jordi Canals a falta de cinc jornades per al final del campionat.

L’onze inicial del Vilanova aquell dia el van formar Santos, Costa, Valldosera, Dani Gimeno, Fontfría, Alfonso Gómez, Iglesias, Arjona, Dolz, Luismi i Fede. Van entrar de refresc, Arturo, Juanjo Ortiz i Triguero. El president era Ramon Centaño.

Fins a tres autocars contractats pel club van viatjar fins a Banyoles amb aficionats. Altres seguidors es van desplaçar amb cotxes particulars. Tots van viure una jornada històrica. El Vilanova va trencar una sequera de 32 anys sense jugar a Tercera.

Dia històric també en el món de l’hoquei

El 19 de maig de 2002 també va passar a la història del Patí Vilanova. L’equip verd va golejar l’Órdenes per 14-0 i es va assegurar l’ascens a la Divisió d’Honor, l’actual Parlem OK Lliga.

Els Pau Viadel, Carles Valldosera, Josep Manel Edo, Gerard Bertran, Santi Julivert, Òscar Ruiz, Juanjo Ferrer, Miqui Castel, Cristian Santiago i Fermín Ortega van fer vibrar l’afició, que va omplir el pavelló.

L’entrenador del Patí era Albert Pons. Va agafar l’equip després de la vuitena jornada en substitució de Josep Enric Trullols.

Les celebracions van començar a Les Casernes i van continuar al Ceferino juntament amb l’equip de futbol. Lluís Soler era el president del Patí, càrrec al qual havia accedit poques setmanes abans.

El ‘Diari de Vilanova’ va publicar un suplement especial a tot color amb els dos ascensos i el titular ‘Doblet de glòria’.


La celebració del Patí aquell dia a Les Casernes // FÈLIX

Comparteix la notícia