Search
Close this search box.

Aitana Bonmatí, campiona i MVP del Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda

Espanya, amb la ribetana de titular, supera (1-0) Anglaterra en la gran final

Aitana, celebra el títol d'ahir // FIFA.COM

Aitana Bonmatí no ha parat d’acaparar titulars en les darreres hores. La ribetana va guanyar ahir el Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda amb la selecció espanyola i va ser escollida com la MVP del torneig.

En la gran final de la competició, Espanya es va desfer d’Anglaterra per 1-0 (gol de la madridista Olga Carmona) amb Aitana en l’onze inicial i disputant tots els minuts del partit.

Amb la lesió d’Alèxia Putellas, la blaugrana de Sant Pere de Ribes s’ha consagrat per liderar tant el Barça com la selecció espanyola en l’últim any i ara opta a rellevar la de Mollet com a millor futbolista del món.

Als antípodes, Aitana va fer tres gols, va ser elegida la millor dels partits contra Costa Rica i Zàmbia i va marcar el tempo del joc del conjunt de Jorge Vilda des del mig camp.“Guanyar el Mundial és un somni. No puc demanar res més. Esportivament, la temporada ha estat excepcional”, va dir ahir mateix sobre el terreny de joc de l’Stadium Austràlia.

Aquest és el primer títol de la selecció espanyola femenina en un Mundial de futbol. L’estrella conquerida lluirà per sempre a la samarreta del combinat estatal.

Aitana no es va oblidar dels seus orígens: “Qui m’ho hagués dit amb 14 anys quan jugava amb nens al Ribes, el Cubelles i a les categories inferiors del Barça. Volia agrair a la gent que ha fet camí abans; totes hem trencat barreres”, va destacar.

En la prèvia de la final, la ribetana havia rebut els elogis, ni més ni menys, que de Pep Guardiola. “Aitana Bonmatí és una jugadora de la qual estic completament enamorat. Per la seva forma de jugar. Diria que és la versió femenina d’Iniesta“, va manifestar l’actual tècnic del City.


Comparteix la notícia