Search
Close this search box.

Aitana Bonmatí, la primera jugadora que dona nom a un Cruyff Court

La ribetana l'inaugura a Sitges, al parc de Can Robert

Aitana Bonmatí, aquesta tarda en plena inauguració // G.M.CH.

La ribetana Aitana Bonmatí ha inaugurat aquesta tarda un Cruyff Court a Sitges, al parc de Can Robert. La blaugrana és la primera jugadora que dona nom a una instal·lació d’aquest tipus, petits camps de futbol que pretenen fomentar l’esport entre els infants i joves.

L’objectiu dels Cruyff Court és inculcar, a través de les activitats esportives, valors com ara la responsabilitat, la superació personal, la integració, el joc en equip i l’educació en hàbits saludables per evitar el sedentarisme i prevenir l’obesitat infantil.

La icònica imatge de Johan Cruyff jugant al carrer quan era menut està al darrere d’aquests petits recintes esportius per la necessitat que tenen els nens i nenes de disposar d’àrees de joc segures a l’aire lliure.


Aitana Bonmatí, davant la placa del Cruyff Court de Sitges // G.M.CH.

La construcció d’aquesta instal·lació ha estat possible gràcies a la Fundació Cruyff, la Fundació FC Barcelona, la Fundació”la Caixa i el treball conjunt amb l’Ajuntament de Sitges.

En la inauguració, Aitana Bonmatí ha estat acompanyada, entre d’altres, per Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges; Susila Cruyff; directora de la Fundació Johan Cruyff; Xavier Puig, directiu del Barça responsable del futbol femení, i Xavier Bertolín, director corporatiu d’Educació i Màrqueting de la Fundació “la Caixa”.

El periodista Edgar Fornós ha exercit de mestre de cerimònies. D’entre les assistents també ha destacat la presència de Danny Cruyff, la vídua de Johan Cruyff.


Infants de diferents escoles de Sitges han estat en l’acte // G.M.CH.

“És un orgull que aquest Cruyff Court porti el meu nom. Cruyff és un emblema del Barça. Va canviar el món del futbol. El seu estil és el que ensenyem al món”, ha dit Aitana. La ribetana també s’ha mostrat orgullosa de lluir el dorsal 14, el que va fer famós l’astre holandès, i s’ha reivindicat com a garrafenca.

Segons Aurora Carbonell, “estem molt contentes que el primer Cruyff Court amb nom de dona sigui a Sitges i porti el nom d’Aitana Bonmatí”.

L’alcaldessa de Sitges també ha tingut paraules per a la Fundació de Veterans de Sitges, devots de Johan Cruyff. “Han estat insistents perquè la vila tingui un recinte com aquest i ara ja és una realitat”, ha afegit.


[su_slider source=”media: 21030,21029,21048,21047,21046,21044,21045,21042″ limit=”22″ link=”image” target=”blank” width=”1500″ height=”1000″ title=”no”]

Comparteix la notícia