Search
Close this search box.
,

Ajut de 25 milions d’euros per compensar el tancament d’instal·lacions esportives

El Govern n'aprova el Decret llei perquè es pugui tirar endavant

Les pistes del Club Tennis Vilanova fa dies que estan tancades // G.M.CH.

El Govern de la Generalitat va aprovar ahir un Decret llei que habilita el Consell Català de l’Esport (CCE) per atorgar ajuts extraordinaris i d’emergència per valor de 25 milions d’euros per fer front a la suspensió de l’obertura al públic de les instal·lacions esportives a Catalunya, motivada per les mesures restrictives adoptades per fer front a la segona onada de la pandèmia de la Covid-19.

Aquest Decret llei faculta el CCE per a la convocatòria, la tramitació i la resolució d’aquesta línia d’ajuts extraordinaris i d’emergència amb l’objectiu de garantir-ne la màxima simplificació i celeritat administrativa.

Es tracta d’ajuts pensats específicament per pal·liar els efectes de la Resolució SLT/2700/2020, de 29 d’octubre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia al territori de Catalunya, i que preveia, entre d’altres, la suspensió de l’obertura al públic de les instal·lacions esportives.

Poden optar a aquests ajuts les persones titulars de la gestió d’instal·lacions esportives a Catalunya, tant entitats esportives –com ara clubs, federacions i consells esportius– com empreses del sector, principalment gimnasos.

En queden exclosos ens locals de Catalunya, per als quals aquest decret llei crea un Fons extraordinari addicional 2020; les persones jurídiques participades en més d’un 50% per capital públic, i els professionals autònoms, que també disposen d’una partida específica d’ajuts per part del Govern.

D’aquesta manera, el Govern vol pal·liar els efectes econòmics derivats del tancament de les instal·lacions del sector de l’esport i de l’activitat física a Catalunya. La partida de 25 milions vol contribuir a afavorir la sostenibilitat econòmica d’aquest sector, així com contribuir al manteniment i a la continuïtat de la seva activitat.

Comparteix la notícia