Segueix-nos

Futbol

Al grup 2 de 1a Catalana podrien demanar l’aturada de la Lliga fins al gener

El president del Vilanova i els seus homòlegs ho debatran avui

El Vilanova només ha pogut jugar dos partits des del 4 d'octubre // LUIS FERNÁNDEZ ART PHOTOGRAPHY

Els presidents dels clubs del grup 2 de Primera Catalana tenen previst reunir-se aquest dijous al vespre (19.30 h) per videoconferència per abordar què fer davant l’acceleració de la pandèmia a Catalunya. Així ho va avançar ahir Futbolcatalunya.com i ho confirma a elPrimer.cat el president del Vilanova, Xavier Laffitte.

La crisi del coronavirus ja ha provocat una aturada en la competició d’aquesta temporada després de la disputa de només dues jornades. I a hores d’ara encara no se sap si la Lliga es reprendrà aquest cap de setmana, cosa poc probable. Si hi hagués consens es podria demanar a la Federació Catalana l’aturada total del campionat fins al gener de 2021.

Segons, Xavier Laffitte, “som conscients de la situació del país i volem obrar en conseqüència. Ja que no hi ha ingressos, almenys minimitzarem les despeses. Vejam que es decideix en la reunió”.

La temporada és desoladora quant a ingressos. Per cada arbitratge es paguen 500 euros i la majoria de partits són a porta tancada, així que els clubs no perceben ni taquillatges. A més, les partides de les quotes dels socis estan sota mínims i les dels espònsors, també. Per a més inri, les entitats ja han abonat el pagament de les fitxes i de les mutualitats dels futbolistes. Tot plegat deixa un panorama desencoratjador.

“No té sentit jugar en aquestes circumstàncies. I més veient les dades epidemiològiques. Anem cap als dos mesos de Lliga i només hem pogut disputar dues jornades. No podem estar aturant i engegant la competició cada dos per tres. S’han de planificar coses”, diu Laffitte a l’espera de la reunió d’aquest vespre i de com queden les restriccions de la Generalitat.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Futbol