Search
Close this search box.

“Anem justos de preparació, però afrontem el primer partit amb garanties”

Entrevista a Xavi Vilagut, entrenador del Vilanova

Xavi Vilagut, entrenador del Vilanova

Xavi Vilagut dirigeix el Vilanova amb més incògnites de les darreres campanyes. Només continuen sis jugadors de la temporada passada i el tècnic no va poder dissenyar la plantilla, ja que va arribar després de la renúncia de Luri Sorroche, que s’havia encarregat de configurar el grup. La Lliga al grup 3 de Primera Catalana arrenca aquest cap de setmana. El Vilanova rep diumenge (17.00 h) l’Atlètic Sant Just.


–Com s’afronta una pretemporada sense haver pogut configurar la plantilla?
–És complicat. D’entrada, vam haver de treballar amb un grup molt nombrós, ja que a banda dels jugadors que estaven fitxats, també hi havia acords amb d’altres perquè estiguessin a prova. Vam respectar aquests compromisos. Volíem veure tots els jugadors, però no és fàcil treballar amb tanta gent.

–No és el millor escenari, és clar, per agafar un equip.
–Vam anar a contracorrent. Ara ja fa dues setmanes que treballem amb la plantilla pràcticament definitiva, però la provisionalitat de l’inici de la pretemporada ho va fer tot més complicat. Anem justos de preparació. Segurament no arribem al primer partit de la millor manera, però sí amb garanties per afrontar-lo.

–Amb molts jugadors vas tenir el primer contacte en el primer entrenament?
–La setmana prèvia a la pretemporada vaig parlar presencialment amb alguns i per telèfon amb tots.

–Com perceps que ho van viure? No és gens habitual el canvi de míster quan encara ni havia començat la pretemporada.
–Teníem certa por que la situació que havia passat pogués generar dubtes en jugadors que no coneixíem. Un cop vam parlar amb ells tot va ser més senzill.


–Des del primer dia vas dir que aniries donant un toc més personal a la plantilla i has pogut incorporar jugadors com Campuzano i Hugo, amb experiència en categories superiors.
–Sí, ens hem mogut força. Volem jugadors que siguin importants. No fitxarem per fitxar. Crec que són dos bons reforços.

–T’agradaria retocar més la plantilla? Ja fa dies que demandes un ‘9’.
–Espero que puguem presentar el ‘9’ en les pròximes hores. És el més urgent.

–No em diràs qui és oi?
–No, fins que no ho fem oficial. Prefereixo que el club el presenti.

–Com valores la pretemporada?
–La inestabilitat a la qual feia referència abans pel que fa al nombre de jugadors ha fet complicada la gestió. Ens hi hem hagut d’adaptar. Ara ja veiem més coses que ens agraden quant al rendiment, però hem de continuar acumulant rodatge.


–Què vols millorar urgentment?
–Principalment, acabar de cohesionar el grup, ja que hi ha molts jugadors nous. Això es reflecteix en el camp. Futbolísticament, estem construint la idea. Crec que en atac estem millorant. I al mig camp tenim talent. Els bons migcampistes que tenim ens han d’ajudar a proposar joc.

–Quina és la teva filosofia de futbol?
–M’agrada partir del joc de posició i de la possessió, tenint en compte que la pilota ens ha de servir per plantar-nos a l’àrea rival.

–Tens clar el sistema de joc?
–El 4-3-3 és l’ideal per als nostres jugadors. A partir d’aquí podem introduir matisos

–Veurem Matty més a prop del 9 o més pròxim a la construcció del joc?
–És un jugador molt complet. Ens aporta en els dos registres. La nostra idea és aconseguir que rebi la pilota en condicions en la zona de tres quarts. Allà fa mal.

–Codina arriba al debut a la Lliga?
–No ho crec. Arrossega una lesió al genoll, una distensió de lligaments a causa d’un cop en un entrenament.

–El repte que tens al davant és gegant. Has de fer rutllar un equip pràcticament nou.
–Sí, sobretot per com han anat les coses. Tot ho hem fet a correcuita. Hem d’aspirar al màxim i veurem on ens situa la Lliga.

–L’objectiu és entrar a la Superlliga? Hauríeu d’acabar entre els cinc primers.
–L’exigència del club és aquesta, però el context és diferent del de les últimes temporades. D’entrada, hem de tenir aquesta ambició. Després ja veurem on ens posa la Lliga.


–Una enquesta entre els entrenadors del grup us deixa fora del grup de favorits.
–És normal. Amb tants canvis, som una incògnita. A més, hi ha equips que tenen pressupostos per pujar a Tercera o jugar la Superlliga. Estic força d’acord amb aquella enquesta: el Reus Reddis, el Santfeliuenc, el Valls i el Viladecans em semblen molt bons equips.

–El canvi de la gespa artificial de l’Estadi, a partir del 17 d’octubre amb la Lliga començada, serà un hàndicap més.
–Sí, no és el millor escenari. Històricament, el Vilanova s’ha fet fort a l’Alumnes Obrers i no ens afavorirà encadenar cinc o sis partits fora de casa. És el que hi ha.

–Mentre durin les obres, optareu per jugar com a visitants o buscareu algun camp de la comarca per jugar-hi com a locals?
–Ho hem d’acabar de decidir. A la comarca l’únic camp que se’ns adaptaria per dimensions seria el del Cubelles. Veurem.

–Et preocupa la situació del club, amb eleccions en acabar la temporada i amb un elevat deute amb la Seguretat Social?
–Com a entrenador, miro molt a curt termini. Sabem que hi haurà eleccions, però com a míster em centro en la meva feina. Al cap i a la fi, la meva continuïtat la marcaran els resultats. El que em preocupa és fer rutllar l’equip.

Comparteix la notícia