Segueix-nos

Escacs

Arrenca a Sitges el Mundial Femení per equips, que s’allargarà fins al 3 d’octubre

Hi participen 60 jugadores de 12 delegacions

Les partides es juguen a l'Hotel Melià // FIDE

Ja està en marxa a Sitges el Campionat del Món Femení d’Escacs per equips. Ahir van començar les partides a l’Hotel Melià i diumenge al vespre se’n va fer la inauguració al Casino Prado Suburense.

Hi competeixen 60 jugadores de 12 delegacions: Polònia, CFR Team (que agrupa jugadores russes), Kazakhstan, Índia, Espanya, Armènia, Geòrgia, Azerbaidjan, Ucraïna, Alemanya, França i un combinat de jugadores americanes sota el nom de FIDE Amèrica.

En la inauguració va destacar la presència del president de la FIDE (Federació Internacional d’Escacs), Arkadi Dvorkovich, que va lloar l’organització de l’esdeveniment, a càrrec de la Federació Catalana, amb el suport de l’espanyola i de l’Ajuntament de Sitges.

També hi va ser Pepo Viñas, president de la Federació Catalana d’Escacs. Viñas va voler destacar el poder dels escacs com eina de socialització per fer una societat millor.


No hi va faltar l’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, que va voler remarcar que el campionat sigui femení, ja que considera que “això ajudarà a visibilitzar l’esport femení”.

El Ministre d’Esports del Govern d’Espanya, Miquel Iceta, també va participar de la cerimònia d’inauguració i es va felicitar per tenir aquest Mundial a Sitges. També va admetre que “hi ha molt de camí per recórrer” en la potenciació de l’esport femení.

La competició s’allargarà fins al 3 d’octubre. En la delegació espanyola la FIDE va convidar María Eizaguirre, última campiona mixta sub-18 i primera dona que ho aconsegueix en qualsevol categoria. Completen l’equip estatal Ana Matnadze, Sabrina Vega Marta García i Mónica Calzetta.

Es pot seguir el Mundial a través del web oficial de la competició: https://worldwomensteams.fide.com.

PUBLICITAT

Més a Escacs