Segueix-nos

Futbol

Assemblea plàcida del Vilanova en l’inici de l’últim any de mandat de Laffitte

Dani Gimeno, Josep Maria Cremades i Lluís Soler entren a la junta

Els socis van aprovar els números de la junta // G.M.CH.

Els socis del Vilanova van aprovar ahir els comptes del club en una assemblea plàcida. El president Xavier Laffitte, que afronta l’últim dels seus sis anys de mandat, va ser qui majoritàriament va prendre la paraula.

Una trentena d’associats es van donar cita a la sala polivalent de l’Estadi dels Alumnes Obrers, amb una nombrosa presència d’integrants de l’equip de veterans del club.

Agraïment a Agus Isabel pels cinc anys amb ell

D’entrada, Laffitte va tenir paraules d’agraïment cap a Agus Isabel, el tècnic que l’ha acompanyat fins aquest estiu. També va confirmar que esgotarà els sis anys de mandat.

Del temps que porta en el càrrec es va enorgullir d’haver complert sempre amb el pagament als jugadors, tot i les vicissituds econòmiques. “Costa suor i llàgrimes aconseguir recursos”, va afirmar.

Tres noves incorporacions a la junta

El màxim mandatari blanc-i-blau va aprofitar la trobada amb els socis per fer oficial el retorn de Dani Gimeno al club com a director esportiu del primer equip i com a vicepresident. L’excapità no va poder acudir a l’assemblea.

Sí que hi van ser Josep Maria Cremades i Lluís Soler, les altres dues incorporacions a la junta, que també tornen al Vilanova.

Cremades exercirà de vicepresident i de màxim responsable del futbol femení. Soler, assessor personal del president, segons va dir el mateix Laffite, treballarà pel futbol base.

Pressupost i objectiu

Quant als números, els socis van aprovar un pressupost de gairebé 100.000 euros per al primer equip de cara a la nova temporada. Del curs passat, pràcticament es van equiparar les despeses (98.722 euros) i els ingressos (98.711 euros). La plantilla de la nova campanya és prop de 9.000 euros més barata que la del curs passat.

Segons va dir Laffitte, “l’objectiu del Vilanova és entrar a la Superlliga”, la nova categoria del futbol amateur català que es posarà en marxa a partir del curs 2023/2024.

Hi ascendiran del segon al cinquè classificat de cadascun dels tres grups de la Primera Catalana, a la finalització de la temporada 2022/2023. “Si quedem com en els dos últims anys, ho aconseguirem”, va afegir el president.


Laffitte es dirigeix als socis en l’assemblea d’ahir // G.M.CH.

La nova plantilla

Laffitte va passar revista a la confecció de la plantilla. Va explicar que van oferir la renovació a la majoria de jugadors de la campanya anterior i va reconèixer que sabia que amb la marxa d’Agus, hi hauria un canvi substancial.

“Hi ha gent que ja ens ha enterrat abans de començar”, va dir el president a propòsit del disseny de la plantilla, amb l’arribada de molts jugadors de categories inferiors.

Així i tot, va admetre que el rendiment de l’equip és una mica una “incògnita”, però va destacar que “hem fitxat els tres màxims golejadors del grup 12 de Tercera Catalana: Carlos Contreras (Penya Jove), Sergio Ximénez (Atlètic Vilanova) i Jean Marco (Sitges B)”.

El màxim responsable del Vilanova confia en les noves incorporacions i va destacar Carlos Contreras, Iván Torres i el porter Albert Alfonso.

També va tenir paraules d’elogi cap als jugadors que han renovat: Codina, Aleix Semur, Saldaña, Matty, Jair i Marcel. I va deixar la porta oberta a Àlex Iloie, del que va dir que, per ara, no s’ha volgut comprometre per motius laborals. De Xavi Fernández, que no apareix entre les renovacions ni les baixes, va confirmar que farà la pretemporada.

Laffitte, a la vegada, es va mostrar il·lusionat amb la feina de la nova entrenadora, Luri Sorroche, a qui veu molt preparada, tot i que no hagi exercit mai a Primera Catalana.

‘No’ a jugar els dissabtes a la tarda

A iniciativa de Dani Gimeno i com ja es va fer en l’assemblea de l’any passat, es va sotmetre a votació la possibilitat de passar els partits del primer equip als dissabtes a la tarda. Només van votar-hi a favor dos socis i la proposta va quedar descartada.

Carnets de socis

Els preus dels carnets de socis s’han abaixat 10 euros respecte al curs passat. El de general costa 90 euros; el de jubilat, 60; i l’infantil, 20. També hi ha l’opció de ser col·laborador del futbol formatiu per 30 euros, una modalitat sense dret a vot.

Pressupost del futbol formatiu

En l’assemblea també es va informar dels números del futbol formatiu per al nou curs. El pressupost és de gairebé 180.000 euros. Laffitte es va congratular pel creixement en el nombre d’equips. Es passarà de 26 a 31 o 32. Carles Martínez, director del planter del Vilanova, va estar entre els assistents.

Precs i preguntes

En l’apartat de precs i preguntes es va preguntar a Laffitte per la renovació de la gespa de l’Estadi. “Sabem que s’ha obert el concurs, però desconeixem les dates. Espero que es faci el canvi encara durant el meu mandat”, va contestar el president.

Ningú no va preguntar pel deute del Vilanova amb la Seguretat Social.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Futbol