Bustos esdevé decisiu per al CB Sitges-La Guixeta en el debut a la fase d’ascens

Un triple seu en la pròrroga dona el triomf (90-93) als blancs

El tècnic Balta parla amb els seus jugadors en un temps mort // CB SITGES

Un triple de Bustos a manca de quatre segons per final de la pròrroga, va servir al Bàsquet Sitges-La Guixeta per doblegar (90-93) el CB Quart en el primer partit de la lligueta d’ascens a Primera Catalana.

La cistella de Bustos va posar el colofó al seu partidàs, amb 27 punts i un 29 de valoració. Va ser, sens dubte, el millor del conjunt sitgetà.

Els de Pins Vens es van sobreposar a les importants baixes del lesionat Nacho Velasco, que per una lesió al lligament del genoll no podrà jugar més aquesta temporada, i d’Omar Thiam, absent per motius laborals.

El partit va ser igualadíssim. El Sitges va sortir endollat, amb dos triples de Noel Guillén, però en pocs minuts la intensitat defensiva i els ràpids contracops dels gironins van equilibrar el matx. L’estira-i-arronsa va seguir fins a un 16-17 per als blancs al final del primer quart.

Aquesta dinàmica es va mantenir durant tot el partit. En el segon període la pressió del Quart i el domini del rebot va donar-li un avantatge de tres punts al descans: 43-40.

A la represa va tornar a millorar el Sitges, que va situar-se per davant al final del tercer quart: 62-68. En el darrer període, els nervis i les imprecisions van marcar el ritme.

Els locals van arribar a l’últim minut dos punts al davant (80-78). Bustos, l’heroi del partit, va igualar el matx amb dos tirs lliures. I en els darrers 30 segons cap dels dos equips va anotar.

En la pròrroga va continuar la igualtat fins al triple final de Bustos, que va rebre la pilota d’Àngel Miguelsanz i va fer un tir majestuós per certificar el 90-93 final.

A més de Bustos, també van destacar Àngel Miguelsanz (11 punts i vuit rebots), Oriol Camprubí (13 punts), Adrià Villar (vuit punts i nou rebots), Noel Guillén (nou punts), Mauro Pérez (vuit punts i cinc rebots i Nil Belmonte (sis punts i 13 rebots).

Dissabte que ve (19.30 h) el Bàsquet Sitges rebrà al CB Vilassar de Dalt Roger’s, tercer classificat del grup 1 de la Fase Prèvia. Els del Maresme es van estrenar en la lligueta d’ascens tot guanyant l’UB Sant Adrià B per 66 a 40.

[su_box title=”Derrota del CB Sitges-La Oca a la pista del Llinars” style=”soft” box_color=”#516e6d”]El Sènior femení del Sitges va perdre per 67-44 a la pista del Llinars en el primer partit de la fase d’ascens a Tercera Catalana. Les baixes van passar factura al conjunt de Pins Vens. Després de fer una gran primera meitat, el Sitges-La Oca es va diluir a la represa i va quedar a mercè del rival fins al 67-44 definitiu.[/su_box]