Search
Close this search box.
,

“Cal aprenentatge i molt de sacrifici, però el futbol platja és un esport únic”

L'internacional Adri Frutos, al Campus del Futbol Platja Vilanova

Fèlix Casalod, amb Adri Frutos, ahir a la platja de Ribes Roges // G.M.CH.

“Cal aprenentatge i molt de sacrifici, però el futbol platja és un esport únic”. La frase és d’Adri Frutos, jugador torrenc de la selecció espanyola i del San Francisco balear, que competeix en la Lliga nacional de l’especialitat. La seva presència va alterar ahir la normalitat del Campus del Club de Futbol Platja Vilanova, a Ribes Roges.

Nascut a Torredembarra, el bressol del futbol platja català, Adri Frutos està a punt de complir 29 anys. Ha jugat a les lligues d’Espanya, d’Hongria, de Suïssa, d’Israel, d’Itàlia i de Portugal. Portava quatre temporades al Llevant i ha fitxat pel San Francisco. Jugarà sota les ordres de Ramiro Amerelle, referent del futbol platja estatal.

“És un projecte engrescador”, assegura. Ara espera saber quan arrencarà la competició, també afectada per la crisi del coronavirus. Mentrestant, s’entrena a Torredembarra. Ahir va aprofitar el seu dia de descans per apropar-se a Vilanova, on té família. Fèlix Casalod, director del Campus del Club de Futbol Platja Vilanova, va convidar-lo a una sessió amb els nens que estan aprenent els secrets del seu esport.


Adri Frutos, amb els participants i entrenadors del campus // G.M.CH.

Per començar, Adri Frutos, protegit amb la mascareta, va fer una xerrada als nens del Campus sota l’ombra de les palmeres del passeig de Ribes Roges. Els va explicar la seva experiència en el món del futbol platja i va respondre les preguntes que li van formular.

El futbolista va confessar que té els dits destrossats de tant colpejar descalç la pilota i va remarcar l’esforç d’entrenar-se cada dia, faci el temps que faci, per progressar. “Si a l’hivern plou, també baixem a la platja”, va explicar-los. I és que al futbol platja es pot jugar sota un sol de justícia o plovent, amb les diferències que té xutar la pilota quan està mullada o seca.

Adri Frutos es dedica en cos i ànima al futbol platja. La pràctica d’aquest esport li ha permès ser internacional des de 2014 i viatjar per més de 40 països d’arreu del món, però ha necessitat molts anys de treball i de constància.

Després de conversar durant una mitja hora, Adri Frutos va posar en pràctica alguns dels seus consells sobre la sorra. L’internacional espanyol va fer una mena de classe magistral de com fer una xilena, l’acció més espectacular del futbol platja. Els nens van parar atenció amb molt d’interès. Algun, fins i tot, va trencar el gel provant aquest tipus de rematada.


Un dels nens inscrits al campus prova una xilena // G.M.CH.

Comparteix la notícia