Search
Close this search box.

Cap a la prohibició de l’ús de les dutxes en vestidors d’algunes instal·lacions esportives

La mesura afectarà recintes amb piscina o amb gespa que s'hagi de regar

L'ús de les dutxes d'alguns recintes esportius podria prohibir-se // ARXIU


La sequera podria alterar ben aviat les rutines als centres esportius. Això passarà en el moment en què s’entri en situació d’emergència, que es preveu per al mes de gener, quan els embassaments de les conques internes baixin al 16%.

Ahir la Generalitat va anunciar noves mesures, algunes de relacionades amb el món de l’esport, per fer front a la problemàtica.

Destaca la prohibició de l’ús de dutxes dels vestidors en alguns equipaments esportius. Aquesta mesura afectarà les instal·lacions esportives i gimnasos que hagin d’omplir la piscina o regar la gespa.

Segons David Mascort, conseller d’Acció Climàtica, en alguns casos, “l’aigua de les dutxes suposa més del 70% del consum d’aquests espais”.

Avui, en declaracions a ‘El món’ de RAC 1, Mascort ha aclarit aquestes mesures. “Ahir no ho vaig explicar bé. El pla especial de sequera del 2020 diu específicament que els camps de futbol no es podran regar i les piscines no es podran reomplir”, ha manifestat. I ha afegit: “Si és necessari, es podrà continuar fent, però caldrà que ho compensin tancant les dutxes. S’han de tancar les dutxes cada dia i totes les hores? No, han de veure quanta aigua es gasta regant el camp i quanta estona s’han de tancar les dutxes”.

Després de 37 mesos amb pluges per sota de la mitjana, la situació de les reserves és crítica i es treballa amb l’objectiu de garantir l’aigua a la ciutadania.

Comparteix la notícia