Search
Close this search box.

Codina renova pel Vilanova identificat amb l’aposta per la “gent de casa”

El capità fa una lectura positiva de la realitat postcoronavirus

Codina protegeix la pilota en l'últim Vilanova-Muntanyesa // G.M.CH.

El braçalet de capità del Vilanova de la temporada que ve continuarà pertanyent al migcampista Oriol Codina. El club ha anunciat avui la seva renovació. Codina, de 25 anys, és una peça fonamental de l’equip al centre del camp. En la darrera temporada va disputar 21 dels 23 partits jugats pels blanc-i-blaus abans de la crisi del coronavirus, 18 com a titular i tres sortint de refresc. Va marcar cinc gols.

La prioritat de Codina, que complirà la setena campanya al Vilanova, era continuar al club. “La veritat és que la decisió la tenia força clara. No m’he plantejat en cap moment cap altra opció. Em faltava parlar tant amb el míster com amb el president, però la meva intenció sempre ha estat la de continuar”, manifesta a elPrimer.cat. El centrecampista valora, sobretot, “tenir gent propera i amics per compartir vestidor. Això és un plaer cada any. Gent compromesa, amb valors… Es fa molt agradable tenir un vestidor així. També valoro la proximitat. El fet de ser el club de la meva ciutat em facilita moltes coses”. Codina s’alinea amb el projecte de la directiva d’apostar per jugadors de Vilanova i de la comarca que es va endegar fa tres temporades. “S’està potenciant que siguem gent de la casa amb un sentiment pels colors, cosa que m’agrada. De fet, m’identifico amb tot això: ser d’aquí i haver jugat al futbol base.”

Pendent del coronavirus

Codina està pendent de l’actualitat per saber quan podrà tornar a l’activitat amb els companys. Això fa que no vulgui posar-se grans expectatives de cara al curs que ve. “Amb el confinament i el coronavirus està complicat saber quin calendari hi haurà i quan començarem. Primer espero entrenar de nou amb l’equip. Després, quan arrenqui la competició, com sempre, m’agradaria estar el més amunt possible”, manifesta. De la nova realitat que deixarà la pandèmia, en busca el vessant positiu. Segons Codina, “tot això que està passant juga una mica a favor nostre, ja que a causa de la crisi molts equips hauran d’abaixar una mica el pressupost i tirar molt de la gent de casa. Això pot ser un avantatge per a nosaltres, ja que portem tres anys així. Nosaltres ja ens coneixem tots. Fa temps que treballem junts”.

Confiança en mantenir el bloc

Sobre la confecció de la plantilla, el migcampista es veu jugant amb el gruix de companys d’aquesta temporada. “Em consta que la intenció és mantenir el bloc, que segueixi no sé si el 80% o 90% de la plantilla. I la majoria de jugadors, almenys amb els que he parlat, tenen aquesta intenció”, afirma. “El que passa”, continua, “és que afrontem una temporada en què l’economia no està tan bé. Hem de ser conscients d’això. La gent haurà de prioritzar si vol jugar a futbol per menys diners o si prefereix centrar-se en la seva feina. Al final nosaltres no vivim d’això, sinó que suposa un extra, però el tema econòmic pot afectar a algú”. El capità blanc-i-blau assegura que des del club no li han parlat d’objectius: “Suposo que això arribarà quan estigui definida la plantilla”, conclou.

Comparteix la notícia