Search
Close this search box.
,

¿Com afecten les noves restriccions a les instal·lacions de Vilanova?

L'Ajuntament detalla les limitacions en cada recinte municipal

L'ús de les pistes d'atletisme de Vilanova ha quedat limitat // AJUNTAMENT VILANOVA

Les noves mesures per tal d’aturar l’increment de contagis per COVID-19 a Catalunya porta intrínseques una sèrie de limitacions en l’ús de les instal·lacions esportives municipals de Vilanova i la Geltrú.

Les restriccions tenen com a objectiu reduir tota l’activitat, per tal de contenir el brot epidemiològic, inclosa la pràctica esportiva, minimitzant els desplaçaments i posant especial atenció en el treball dins el marc del grup bombolla.

Com és sabut s’ha establert l’ajornament de totes les competicions esportives previstes de ser realitzades a Catalunya durant els pròxims 15 dies, a excepció de les competicions oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals. Les instal·lacions i els equipaments esportius es poden utilitzar sempre que es garanteixi no superar el 50% de l’aforament, que hi hagi control d’accés i que es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.

A la vegada es prohibeix tant la realització de partits d’entrenament entre diversos equips d’una mateixa entitat, com la realització de grups d’entrenament fora del grup bombolla de l’equip de pertinença. No s’acceptaran ampliacions d’horaris d’entrenaments.

Quant a l’ús de les diferents instal·lacions municipals de Vilanova, cadascuna té una sèrie de particularitats:

· Pavelló de Les Casernes:
Les mesures afecten les dues pistes poliesportives. Es limita l’aforament a 13 jugadors per pista. La màxima prioritat és l’establiment i la no vulneració dels grups bombolla. Això limita els entrenaments a un equip per pista. Pel que fa a les sales del pavelló, en l’espai esportiu ha d’haver-hi un aforament màxim del 50%; al gimnàs esportiu, 20 persones, i al gimnàs petit i la sala musculació, a les sales de tennis taula i a la sala de billar, quatre persones.

· CEM Isaac Gálvez (pavelló i pista annexa)
Es limita l’aforament a 24 esportistes per pavelló, i manteniment del grup bombolla. Es redueix l’activitat a l’ús simultani per part de dos equips d’1/3 de pista (deixant sempre lliure la pista central), tant al pavelló com a l’annex, i un equip a pista sencera. Es trasllada a les entitats usuàries la decisió de la supressió de la pista central per tal que, atesos els criteris establerts, puguin programar la seva activitat repartint de la manera més equitativa possible la pèrdua de l’espai d’entrenament.

· Complex Municipal de futbol
Es limita l’aforament a 11 esportistes en camp de futbol 7 i a 33 esportistes en camp de futbol 11. En el cas del rugbi es mantenen els mateixos números: 7 i 33 esportistes, respectivament. Així doncs, l’activitat esportiva està limitada als grups bombolla, i a l’ús d’un equip de futbol 7 (o rugbi 7) per als camps de futbol 7 i un equip de futbol 11 per cada 1⁄2 camp de futbol 11. És imprescindible que les entitats usuàries reprogramin les diferents franges horàries que tenen disponibles, per tal d’adaptar la seva activitat a la normativa vigent.

· Pista poliesportiva de la Collada els Sis Camins
Es limita l’aforament a 24 esportistes. Pel que fa als esports d’equip, atesos els principis d’aforament i manteniment del grup bombolla, es limita l’activitat a l’ús simultani per part de dos equips simultanis.

· Pistes d’atletisme
Es limita l’ús a 40 esportistes, que en el torn de tarda, suposa la limitació de l’activitat programada reduint l’aforament màxim de cada entitat, segons l’assignació següent:
Horaris d’escola:
· Dinamik: Dilluns, dimecres, dijous i divendres, de 17.30 a 20 hores, 30 esportistes. Dimarts, de 17.30 a 20 h, 10 esportistes.
· Atletes VNG: De dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 hores, 10 esportistes.
· Transtriatló: Dimarts, de 18.45 a 20 hores, 20 esportistes.
Horaris adults:
· Dinamik: De dilluns a divendres, de 20 a 22 hores, 10 esportistes.
· Atletes VNG: De dilluns a divendres, de 20 a 22 hores. 10 esportistes.
· Transtriatló: Dimecres, de 20 a 22 hores. 20 esportistes

· Circuit de Ciclisme
L’aforament es limita l’ús de la instal·lació a 20 esportistes. A partir d’aquestes indicacions cal que les entitats refacin els seus horaris per a les pròximes dues setmanes. Pel que fa als accessos d’entrada i sortida es mantenen els actuals protocols.

D’altra banda, els espais esportius no supervisats queden tancats. Això afecta les pistes esportives de Ribes Roges, al Camp de futbol Cruyf Court, a l’Street Work Out i a l’Skate Parc.

Comparteix la notícia