Search
Close this search box.

“Començar bé la Lliga és important per l’exigència del repte que tenim al davant”

Entrevista a Xavi Vilagut, entrenador del Vilanova

Vilagut es dirigeix a l'afició en la presentació de l'equip // G.M.CH.

Xavi Vilagut continua a la banqueta del Vilanova per segona temporada seguida. Ho fa assumint l’objectiu de buscar l’ascens que ha plantejat la junta en l’inici del segon mandat de Xavier Laffitte com a president. Ha perdut peces cabdals de la passada campanya, però confia a tornar a armar un bon bloc. El debut dels blaus, aquest diumenge (12.00 h) al camp del Catllar.


–Com arribeu al debut en la Lliga?
–Estem preparats en consonància al mes de treball que portem. Naturalment, encara ens falta per rendir al cent per cent, però crec que anem pel bon camí.

–Què heu de millorar?
–Partim de la base que tenim dos terços de la plantilla que és nova. A partir d’aquí hem pogut introduir la nostra idea, però falta que els jugadors es coneguin més i que adquireixin automatismes. Així i tot, quant al joc hem vist coses que ja ens comencen a agradar.

–Has perdut la columna vertebral de la temporada passada: Iván Torres, Frutos i Carlos Contreras, a banda que tens lesionat Òscar Garcia. Això també és un hàndicap.
–Sí, han marxat homes molt importants i ens cal un procés d’adaptació perquè cada jugador assumeixi el rol que li pertoca. Ara comença la competició i haurem de continuar creixent amb els punts en joc. Estem en disposició per competir bé en el primer partit.

–Qui ha de fer els gols que va marcar Carlos Contreras?
–Tots els jugadors ofensius hauran d’aportar el seu gra de sorra en aquest sentit i els mitjos i per què no, la gent de darrere. De moment, hem marcat en tots els partits de pretemporada i hem generat ocasions.

–Arribarà algun davanter més?
–Estem contents amb la plantilla, però també ens mantenim atents al mercat per si sorgeix alguna oportunitat.

–Fa pinta que Bily ha de ser un dels jugadors referents en atac.
–Pot jugar en qualsevol posició de les de dalt. Volem que ho faci on es trobi més còmode. Ha de ser diferencial. Vaig posar molt d’èmfasi en incorporar-lo. El tenim i ha de ser un jugador molt important. Li hem vist coses, però encara ha d’exhibir tot el seu potencial.


–Com supliràs la baixa d’Òscar Garcia, fonamental en la revifada del curs passat.
–D’Òscar Garcia, només n’hi ha un. Però tenim jugadors com Codina i Matty que han de ser clau al mig camp i d’altres que també ens poden aportar un bon rendiment.

–Canviarà molt l’estil de joc?
–Tenim una idea semblant a la de la temporada passada, tot i que segons el perfil dels jugadors podem introduir matisos. Al final volem dominar els partits i buscar la victòria.

–El missatge és clar: voleu pujar.
–És un missatge que s’ha donat des del primer dia i ens el fem nostre. Intentarem fer bona aquesta pressió afegida i focalitzar-la en el dia a dia. L’objectiu està marcat, però no ha de portar nerviosisme.

–En aquest sentit, és bàsic millorar la primera volta de la temporada passada.
–Sí. Hem de ser molt més regulars en el rendiment. Començar bé la Lliga és important per l’exigència del repte que tenim al davant.

–També us heu de fer forts a casa.
–Sí, això ha de ser fonamental per aconseguir l’objectiu. Ens sentim molt còmodes jugant a l’Alumnes Obrers i l’hem de convertir en un fortí. Al club hi ha el projecte de crear una grada d’animació. Tot ajuda.

–Quins poden ser els grans rivals per l’ascens?
–Diria que hem de tenir en compte equips que ja van competir contra nosaltres la temporada passada com el Martorell, el Santfeliuenc o l’Atlètic Sant Just. De la part de Tarragona, l’Ascó i la Canonja també tenen bons equips. Anirem veient.

–Hi haurà derbi amb el Sitges. Fa temps que no es produeix en Lliga.
–Cert i també ha confeccionat una bona plantilla. Serà un al·licient més de la temporada.

Comparteix la notícia