Segueix-nos

Coronavirus Covid-19

Concentració a Barcelona per reivindicar l’esport com a servei essencial

La cita, aquest dimecres (13.00 h) a la plaça de Sant Jaume

La UFEC continua reivindicant l'esport com a servei essencial // UFEC

El sector esportiu català està convocat aquest dimecres (13.00 h) a una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per reivindicar que l’esport és un servei essencial i que forma part de la solució per lluitar contra el coronavirus. La UFEC (Unió de Federacions Esportives Catalanes) anima els diferents agents a acudir a la cita.

Federacions, clubs, empreses, gestors d’instal·lacions, l’esport universitari i els col·legis professionals fan una crida a concentrar-se en una acció en la qual es llegirà un manifest per reivindicar que l’esport incideix directament en la millora de la salut, en l’educació i la formació, en la inclusió social.

Segons la UFEC, el sector té un pes econòmic en el PIB català del 2,1%. L’impacte de la pandèmia està sent demolidor i posa en perill d’extinció moltes entitats. A més, l’esport a Catalunya és segur, ho demostren les baixes xifres de contagis (només el 0,28% a tot l’estat), i s’està privant a la població d’accedir a la salut, ja que l’activitat física repercuteix directament en tenir un sistema immunològic més fort davant malalties com la COVID-19.

La UFEC demana als assistents a la concentració de demà que portin material propi de cada esport com ara pilotes, raquetes, estics, ulleres de natació, escalada… i que imprimeixin a casa cartells amb missatge reivindicatius que trobaran al seu web.

L’aforament d’assistència serà reduït en compliment de les mesures vigents per exercir el dret de manifestació. En aquest cas, es limitarà 1.400 persones. S’haurà d’accedir amb mascareta, hi haurà gel hidroalcohòlic i el terra estarà senyalitzat.

Salut proposarà mantenir les restriccions actuals
Les últimes restriccions continuaran, segons el que es va dir ahir des del Govern català. La consellera de Salut, Alba Vergés, va evitar donar cap data concreta per començar a aixecar les mesures de restricció vigents ara per ara a Catalunya. I el secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, en una entrevista a RAC1, va manifestar que el seu departament proposarà allargar 15 dies més les restriccions actuals per continuar frenant l’epidèmia, ja que considera prematur pensar encara en escenaris de desescalada.
Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Coronavirus Covid-19