Segueix-nos

Coronavirus Covid-19

Confirmat: 15 dies sense competicions no professionals a Catalunya

Els entrenaments poden seguir amb els protocols anti Covid-19

El bàsquet s'hauria posat en marxa durant el cap de setmana que ve // CB SAMÀ

Confirmat. La competició no professional a Catalunya s’aturarà durant els pròxims 15 dies. Així ho ha explicat la portaveu de la presidència de la Generalitat, Mertixell Budó, aquest migdia en roda de premsa. Seran dos caps de setmana, el que ve i el següent, sense compromisos d’esport territorial i de base.

La mesura, aprovada pel PROCICAT, es pren davant l’empitjorament de les dades de la pandèmia dins d’un paquet de restriccions amb què el Govern Català vol contenir la crisi sanitària. Amb l’aturada en les competicions no professionals es busca evitar els desplaçaments que impliquen una jornada normal de cap de setmana.

Aquestes mesures no afecten l’esport professional, ni les competicions d’àmbit estatal o internacional. Els entrenaments es podran seguir fent amb normalitat i aplicant les mesures i protocols de seguretat establerts fins ara.

Segons Budó, “la pràctica esportiva és segura. Els protocols s’estan aplicant bé. Hi ha una incidència en el món de l’esport molt baixa, però hem de contribuir que la mobilitat general de la població es redueixi, sobretot per la mobilitat del cap de setmana”.

La UFEC ja va avançar ahir aquestes mesures i elPrimer.cat se’n va fer ressò. “Som conscients de la situació que estem vivim i ho acceptem amb resignació, assegurava Gerard Esteva, president de la UFEC. “Però hem de deixar clar i ser contundents que l’esport no és el problema. Hem tingut casos, però hem actuat per garantir la traçabilitat i aplicat tots els protocols amb la Secretaria General de l’Esport i Salut”, afegia Esteva.

Les federacions esportives catalanes demanen que l’aturada sigui només de dos caps de setmana, tal com s’ha plantejat, i que es pugui retornar a l’activitat. Segons Esteva, “si en 15 dies no ha millorat la corba, hauríem de poder obrir la competició federativa. Demanem que, si no és el cas, que es pugui exceptuar la pràctica esportiva federada per garantir la normalitat esportiva al país”.

Les mesures anunciades entraran en vigor a partir d’aquest divendres. Les restriccions també afecten els gimnasos i la resta d’instal·lacions i  equipaments esportius, on l’aforament haurà de ser màxim del 50%.

 

Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Coronavirus Covid-19