Search
Close this search box.

Confirmats els rivals del Vilanova, del Sitges, del Cubelles i de l’Olivella

Futbolcatalunya.com avança la proposta d'ascensos i de descensos

Oriol Codina, capità del Vilanova // LUIS FERNÁNDEZ ARTPHOTOGRAPHY

La Federació Catalana de Futbol ha confirmat avui la proposta d’agrupacions provisionals de Primera Catalana i de Segona Catalana que ahir va avançar elPrimer.cat.

A Primera Catalana, el Vilanova, d’entrada, s’enfrontarà a equips de Tarragona i del Baix Llobregat en una lliga de 10 equips a doble volta en el subgrup 2A de la categoria. Els rivals dels blanc-i-blaus seran l’Ascó, el Catllar, el Gandesa, la Rapitenca, el Gavà, el Sant Ildefons, el Santboià, el Viladecans i el Vista Alegre.

La resta de components del que hauria estat el grup 2 de la categoria partiran d’una altra Lliga de 10 equips, el nou subgrup 2B. El formaran l’Alcarràs, l’Atlètic Lleida, l’Atlètic Sant Just, el Borges Blanques, el Can Vidalet, el Martinenc, el Martorell, el Mollerussa, el Solsona i el Tàrrega.

Els quatre primers de cada subgrup (2A i 2B) s’enfrontaran en un subgrup de vuit conjunts per buscar l’ascens. El premi de pujar únicament seria per al campió, segons informa avui el portal Futbolcatalunya.com, a través del seu perfil de Twitter. La resta d’equips es dividiran en dos subgrups més de sis conjunts cadascun per lluitar per la permanència. Segons Futbolcatalunya.com, baixarien els tres últims classificats de cada subgrup, sis en total.

Amb els equips del grup 1 de Primera Catalana se seguirà el mateix format de competició. Es proclamaria un campió i el consegüent ascens, i hi hauria sis descensos més, segons FutbolCatalunya.com.

Segona Catalana

A Segona Catalana, el Sitges, el Cubelles i l’Olivella s’enfrontaran a l’Atlètic Prat Delta, el Can Buixeres, l’Espluguenc, la Fundació Atlètic Vilafranca, el Gornal, el Moja, el Terlenka Barcelonista i la Unificació Bellvitge en el subgrup 3A de la categoria.

Serà una lliga d’11 equips a doble volta. La resta d’integrants del que hauria estat el grup 3 de la categoria partiran d’una altra Lliga d’11 equips, el nou subgrup 3B. Estarà format per l’Almeda, l’Atlètic Júnior, el Fontsanta Fatjó, el Marianao, el Molins de Rei, l’Òdena, l’Olímpic Can Fatjó, el San Mauro, el Sant Andreu de la Barca, el Sant Joan Despí i el Valldoreix.

Els primers tres classificats dels subgrups 3A i 3B passaran a un subgrup d’ascens de sis equips, mentre que del quart a l’onzè es repartiran en quatre subgrups de permanència, amb competició a dues voltes.

Aquest mateix sistema de competició se seguirà a Segona Catalana amb la resta d’equips de la categoria per conformar-se quatre grups més d’11 equips de la província de Barcelona i sis grups de 10 equips de Tarragona, Lleida i Girona.

Segons Futbolcatalunya.com, només pujarien també el campió de cada subgrup d’ascens. Se n’acabarien generant sis en tota la divisió.

Quant als descensos de la demarcació de Barcelona, baixarien els últims classificats dels 12 subgrups de permanència de quatre equips cadascun que es generarien, i els set pitjors penúltims de la totalitat d’aquests 12 subgrups.

Clica en la icona per descarregar les agrupacions provisionals de Primera Catalana i Segona Catalana


A Tercera Catalana es partiria de 10 grups de 18 equips a la província de Barcelona i no hi hauria subgrups, sinó que se seguiria amb el format de temporades anteriors. Quant als ascensos, pujarien els campions de grup, i quant als descensos, baixarien els dos últims de cada grup i els sis pitjors setzens classificats.

Tot plegat s’ha de ratificar en l’assemblea general ordinària de la Federació Catalana, prevista per al 20 d’agost.

Comparteix la notícia