Segueix-nos

Futbol

De lligues de 10 o 11 equips, a subgrups per pujar o per assolir la permanència

S’albiren canvis a Primera Catalana i Segona Catalana

Alejandro Pascua, jugador del Vilanova // LUIS FERNÁNDEZ ART PHOTOGRAPHY

La crisi del coronavirus podria fer canviar el pla de competició de Primera Catalana i de Segona Catalana de la temporada que ve. L’aposta de la Federació Catalana de Futbol, aprovada en junta directiva, implica, d’entrada, lligues de 10 o 11 equips per acabar redistribuint els diferents conjunts en subgrups per pujar o per assolir la permanència.

Tot plegat es portarà a ratificació per part dels clubs en la pròxima assemblea general ordinària de la Federació, prevista per al 20 d’agost a Blanes. També s’haurà de ratificar el funcionament de la resta de categories i del futbol sala.

Al llarg dels pròxims dies la Federació farà públic el pla de competició complet i els efectes classificatoris per la temporada 2020-2021, és a dir quants equips pujarien i quants baixarien de cada categoria. L’evolució de la pandèmia tornarà a marcar la temporada, que, en principi, ha d’arrencar el cap de setmana del 3 i 4 d’octubre.

Primera Catalana

A Primera Catalana, el Vilanova partiria d’una Lliga de 10 equips, segons proximitat geogràfica, que s’enfrontarien a doble volta. Com que la categoria estaria composta per un total de 40 clubs, es generarien quatre grups de 10 cadascun. Els quatre primers de cada grup es barrejarien en dos subgrups de vuit equips a la recerca de l’ascens.

Els equips que quedessin del cinquè lloc en avall dels quatre grups inicials es distribuirien en quatre subgrups més de sis conjunts cadascun per lluitar per la permanència. En tots dos casos, la resolució també seria a partir d’una lliga a doble volta. Els equips iniciarien la segona fase amb zero punts, sense acumular-se els punts obtinguts en la primera.

Segons una proposta, encara provisional, que avui ha circulat per les xarxes, el Vilanova competiria d’inici amb l’Ascó, el Catllar, el Gandesa, la Rapitenca, el Gavà, el Sant Ildefons, el Santboià, el Viladecans i el Vista Alegre.

Segona Catalana

A Segona Catalana hi participarien fins a 126 equips. El Sitges, el Cubelles i l’Olivella partirien d’un dels sis grups d’11 equips de la província de Barcelona, amb una primera fase a doble volta. Del primer al tercer classificat passarien a un subgrup d’ascens, mentre que del quart a l’onzè es repartirien en quatre subgrups de permanència, amb competició a dues voltes.

Els vuit rivals dels tres equips del Garraf en la primera fase de la competició serien, segons la proposta encara provisional, l’Atlètic Prat Delta, el Can Buixeres, l’Espluguenc, la Fundació Atlètic Vilafranca, el Gornal, el Moja, el Terlenka Barcelonista i la Unificació Bellvitge.


Francesc Medina i el Cubelles buscaran fer un bon paper a Segona Catalana // FCF

A Tercera Catalana, un grup més

A la Tercera Catalana, es mantindria el format de competició de la temporada passada, amb la incorporació d’un nou grup a la província de Barcelona. La categoria estaria conformada per 324 equips, dividits en 18 grups de 18 equips cadascun.

Es manté l’estructura en el futbol femení i futbol base

En futbol amateur femení, les lligues de la temporada 2020-2021 estarien a estar conformades per 18 equips, amb un grup únic de Preferent i dos grups de Primera Divisió. Per sota, la Segona Divisió tindria grups de fins a 16 equips, segons la proximitat geogràfica.

Per la seva banda, en el futbol base tant masculí com femení es mantindria l’estructura de competició i composició en el nombre d’equips per grup de la temporada anterior, des de juvenil fins a prebenjamí, a excepció de la categoria juvenil femení, que adaptaria les categories de Preferent i Primera Divisió a 16 equips per grup.

Posteriorment, també es donaran a conèixer les agrupacions i els calendaris de competició de les diverses categories.

Competicions de futbol sala

Pel que fa a les competicions de la Lliga Catalana de Futbol Sala, en categories sènior s’ampliarien les lligues a 16 equips per grup de competició, encabint els ascensos del curs anterior i sense la creació de subgrups. En la base, es mantindria el mateix format i estructura que en la temporada passada.

 

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Futbol