Search
Close this search box.
,

De Vilanova a Santiago de Compostel·la en 5 dies per ajudar ‘Save the Children’

Els vilanovins Joan Font i Joaquim Jorquera afronten aquest repte

Joaquim Jorquera i Joan Font afronten un repte ambiciós // G.M.CH.

Els vilanovins Joan Font i Joaquim Jorquera esgoten les hores per començar un ambiciós repte solidari que els ha de portar de Vilanova i la Geltrú fins a Santiago de Compostel·la en bicicleta en cinc dies. Tenen el suport de Cycling No Limit Cardedeu.

Arrencaran aquest dissabte (6.30 h.) de la plaça de les Neus i volen arribar a la catedral de Santiago dimecres que ve, 8 de desembre.

És un desafiament de 1.111 quilòmetres en 120 hores amb el qual Font i Jorquera pretenen recaptar fons per la protecció de la infància enfront de la violència, un dels programes de l’organització no governamental ‘Save the Children’.

“Ja feia temps que ens havíem plantejat fer part del camí de Sant Jaume amb bici. La idea inicial era fer la ruta amb calma, però ens vam anar escalfant. Al final vam veure un forat en les nostres agendes durant el ‘pont’ de la Puríssima”, apunta Joan Font, campió del món en tàndem i plata als Jocs de Rio 2016.

“Com que el repte no és gens senzill, volíem que servís d’alguna cosa. Va ser aleshores quan vam apostar per posar el nostre gra de sorra a la feina que fan des de ‘Save the Children'”, afegeix.

Tenen com a objectiu arribar als 4.000 euros. De moment n’han recaptat 1.200. Els interessats poden fer donacions a través del web de ‘Save the Children’.

Font i Jorquera faran la ruta amb bicicletes de ‘gravel’, un híbrid entre les bicicletes de muntanya i les de carretera. En la primera etapa completaran 279 quilòmetres per arribar a Fuentes de Ebro (Aragó). La segona tirada serà de 275 quilòmetres fins a Grañón, a la Rioja.

En la tercera etapa arribaran fins a Lleó després de completar 243 quilòmetres més. En el quart dia del repte enllaçaran Lleó amb Sarria, a Lugo, després de 198 quilòmetres.

Els dos ciclistes de la capital del Garraf esperen completar el repte en la cinquena etapa, de 116 quilòmetres, fins a arribar a Santiago de Compostel·la. El trajecte es podrà seguir en directe mitjançant el web tracktherace.com.

“Un dels hàndicaps seran les temperatures i el temps. Ens podem trobar neu i tot”, apunta Jorquera, corredor de categoria Elit de la Unió Ciclista Vilanova. “A més, cap dels dos tenim experiència en enganxar durant tants dies seguits més de 200 quilòmetres. Ens hem preparat i tenim el material a punt, però poden haver-hi contratemps”, continua.

Font i Jorquera dormiran en albergs i hostals. Els àpats forts els faran a les nits, una vegada hagin completat cada etapa. El 8 de desembre esperen estar davant la Catedral de Santiago de Compostel·la.

Comparteix la notícia