Search
Close this search box.
,

Del Roquetes Reale Futsal, de Segona Catalana, a un equip de la Serie B italiana

David Martínez, un canyellenc de 24 anys, fa el salt a Europa

David Martínez, la temporada passada, amb el Roquetes Reale // G.M.CH.

David Martínez, un jugador de futbol sala canyellenc de 24 anys, viu en un núvol. Ha passat de jugar al Roquetes Reale, de Segona Catalana, a fitxar pel Domus Chia, un equip de la Serie B italiana, el tercer esglaó del futbol sala al país transalpí.

“Fa uns mesos no em podia imaginar el que estic vivint. És com una pel·lícula”, afirma el jove, ja instal·lat a Domus de Maria, la població del seu nou equip, a l’illa de Sardenya. “El poble em recorda a Canyelles”, indica.

El més curiós de tot és que David Martínez s’havia plantejat deixar el futbol sala quan va acabar la darrera temporada.

“Volia fer un parèntesi, però durant l’estiu encara vaig jugar algun torneig. La gent em preguntava què faria. Al final, a través de Germán Castiñeira, president de la Lliga de Sitges, vaig acabar contactant amb un representant que a la vegada era soci d’un altre respresentant a Itàlia”, relata.

Segons Germán Castiñeira, “si puc ajudar qualsevol jugador d’aquí, ho faig. Conec gent que podien donar un cop de mà al David. I estic content que ara estigui jugant a Itàlia”.

Sense adonar-se, el jove canyellenc estava trucant a la porta del mercat europeu. “Em van dir que edités vídeos amb jugades meves. En vaig fer un muntatge amb el mòbil i vaig afegir un partit sencer amb el CCR Castelldefels, equip de la Divisió d’Honor catalana amb el qual vaig estar dues setmanes durant l’estiu”, explica.

El nom de David Martínez es va oferir a diversos equips de França, Suïssa i Italia. Ell es mantenia a l’expectativa. La primera temptativa de marxar a jugar al país transalpí es va frustrar perquè no s’havia vacunat contra la Covid-19.

De seguida va anar a vacunar-se i la segona oportunitat va ser la bona. “Quan em van trucar des del Domus Chia, vaig poder anar-hi a fer una prova”, recorda. “Després d’una setmana d’entrenaments amb l’equip vaig veure que no desentonava. Em sentia còmode. I va arribar el dia que em van dir per fitxar. No ho vaig dubtar”, continua.


David Martínez, amb el brasiler Lucas Sanches, company d’equip // DM

Ara David Martínez ja porta un mes i una setmana a Domus de Maria. Comparteix pis amb dos companys d’equip, un francès i un brasiler.

“Els tres som d’edats similars i hi estic molt a gust. El club ens paga la vivenda, les dietes i un sou. La veritat és que encara no sé com he arribat fins aquí. Tot ha anat molt ràpid, però estic encantat amb l’aventura”, assenyala el canyellenc.

El seu debut a la Serie B s’està fent esperar per qüestions relacionades amb el trànsfer, però tot apunta que podria ser aquest dissabte a Roma.

A David Martínez li fa més respecte agafar un avió que donar la talla en el futbol sala italià. “A mi que no m’agrada volar, m’ha arribat aquesta oportunitat en una illa com Sardenya, on hauré d’agafar avió sí o sí per als desplaçaments. Faré el cor fort”, conclou amb un somriure.

Comparteix la notícia