Search
Close this search box.
,

D’Olivella a Santiago de Compostel·la per etapes per la investigació d’una malaltia rara

Una parella olivellenca té en marxa aquest repte que vol reprendre al maig

Jonay Reguera ja ha completat set etapes del repte // @JEIN_OUTDOOR

Jonay Reguera i Elena Castellano són una parella d’Olivella que té en marxa un repte solidari: recaptar fons per a l’associació MPS-LISOSOMALES, una entitat sense ànim de lucre que es dedica a donar a conèixer i fomentar la investigació de les malalties lisosòmiques o malalties de dipòsit lisosòmic.

Aquestes patologies són fruit d’errors congènits del metabolisme que es produeixen a conseqüència del mal funcionament dels lisosomes, que tenen com a funció digerir els aliments i destruir les substàncies de rebuig.

Reguera i Castellano s’han plantejat unir Olivella i Santiago de Compostel·la seguint la ruta del Camí de Sant Jaume en 49 etapes amb un global d’uns 1.200 quilòmetres. Per motius de feina i també de salut –Reguera va patir una trombosi en una cama el passat mes de maig– van completant el recorregut de mica en mica.


“La nostra neboda pateix la síndrome de Morquio, un trastorn metabòlic rar en què el cos no pot processar certs tipus de molècules de sucre. Com que ella té cobert el tractament, vam buscar una associació que es dediqui a vetllar per aquestes malalties rares i vam contactar amb MPS-LISOSOMALES. El que recaptem amb el repte els ho farem arribar perquè puguin destinar-ho a la investigació”, explica Elena Castellano.

Jonay Reguera és amant del trail i cobreix cada etapa corrent i caminant. A la part final l’espera la seva parella, que li fa d’assistenta en aquesta aventura. Un cop completada una etapa, si no poden seguir, tornen més endavant a aquell punt per començar una nova tirada de quilòmetres.


Jonay Reguera, a Tamarite de Litera // // @JEIN_OUTDOOR

De moment, des del març de l’any passat, han completat set etapes: Olivella-Monestir de Montserrat, Monestir de Montserrat-Igualada, Igualada-La Panadella, La Panadella-Tàrrega, Tàrrega-Linyola, Linyola-Algerri i Algerri-Tamarite de Litera. Al maig tenen previst posar-se en marxa altre cop per completar quatre o cinc etapes seguides partint de Tamarite de Litera, a la Franja de Ponent.

El repte s’explica en un dossier que Elena Castellano i Jonay Reguera han fet expressament per explicar-ne tots els detalls. Les persones interessades a donar suport al projecte hi trobaran les maneres de fer-ho. Es pot seguir l’evolució de l’aventura i també conèixer les formes de col·laborar-hi al perfil d’Instagram @jein_outdoor.

Comparteix la notícia