Dues faltes penjades a l’àrea tomben el Vilanova en el primer partit de Lliga

Els blanc-i-blaus, poc lúcids, cauen per 1-2 contra el Gavà

Saldaña salta en busca de la pilota amb el visitant Joel // G.M.CH.

VILANOVA 1 – GAVÀ 2
Gols: 0-1, Víctor García (29′); 1-1, Pascua, de penal, (85′) i 1-2, Bilal (87′)

No havia perdut el Vilanova en tota la pretemporada i ho va fer ahir en l’estrena a la Lliga. Els blanc-i-blaus, poc lúcids i tous al darrere, van caure per 1-2 contra el Gavà.

El matx es va decidir amb dues faltes penjades a l’àrea pels visitants, la segona al minut 87 i amb 10 homes. Pascua havia empatat al 85 gràcies a un penal clar que, a la vegada, havia suposat l’expulsió del central Víctor García.

Les males notícies per al Vilanova van començar abans del xiulet inicial. Víctor Miranda, el líder de la defensa i un dels dos únics centrals purs de la plantilla, va ser baixa de darrera hora. Agus va haver de situar el lateral Iloie al costat de Luca a l’eix de la defensa.

Al mig del camp el tècnic va ajuntar Matty i Codina amb Eric per davant de tots dos. A dalt, Edgar Doblas va ser la referència, mentre que Jair i Pascua van jugar oberts a les dues bandes.

Van completar l’equip el porter Pacheco, l’escollit en aquest primer partit, i els laterals Roger Peña i Saldaña. Precisament, Saldaña va veure com Víctor García se li anticipava al minut 29 per rematar una falta lateral botada per Gueri. Era el 0-1.

El Vilanova no es trobava còmode en les transicions i tenia poca arribada. Li faltava velocitat d’execució per trencar línies. Al minut sis Codina havia evitat el primer gol sobre la línia en un cop de cap de Marcos i al nou va replicar Roger Peña, també de cap.

Matty va anar de més a menys en la distribució per al Vilanova. Intuïa l’equip blanc-i-blau que podia fer mal al Gavà si anava a pressionar a dalt davant la intenció dels de Juanjo Carricondo de sortir amb la pilota controlada, però els visitants es van anar afermant a poc a poc en la gestació del joc.

El 0-1 del Gavà va fer que el Vilanova hagués d’anar a remolc. Pascua ho va intentar des de la frontal de l’àrea just abans del descans i Codina, rebent de Matty, va xutar amb l’efecte canviat en posició franca només començar el segon temps.

Poc més va generar el Vilanova fins al final. El Gavà va aconseguir que passessin poques coses en la segona meitat. Agus va acabar rellevant Edgar Doblas i Jair va passar al centre per deixar un dels cantons a Xavi Fernández. És clar, amb la competició en marxa l’equip no pot comptar amb Ernest Forgas, un recurs de luxe emprat durant la pretemporada.

[su_slider source=”media: 15754,15751,15756,15753,15752″ limit=”22″ link=”image” target=”blank” width=”1500″ height=”1000″ title=”no”]

El joc es va accelerar en els darrers minuts amb el penal forçat per Pascua en una internada a l’àrea que va provocar la segona groga de Víctor García. El mateix Pascua no va fallar des dels 11 metres. Però, tot i estar amb un home menys, de seguida va fer l’1-2 el Gavà. L’autor va ser Bilal, que va rematar lluny de l’abast de Pacheco una falta enviada a l’àrea per Franco.

Una rematada de Roger Peña que es va passejar per l’àrea va ser la darrera temptativa del Vilanova. Els blanc-i-blaus també van acabar amb 10 per una targeta vermella directa a Eric.

Vilanova: Pacheco, Saldaña, Luca, Iloie, Roger Peña, Matty, Jair, Codina (Roberto 72′), Edgar Doblas (Xavi Fernández 72′), Eric i Pascua.
Gavà: Arnalot, Lebrero, Víctor García, Rubén, Martí, Saldaña (Franco 70′), Marcos (Hugo 57′), Gueri (Guillem 94′), Ferrán, Izuchi (Bilal 57′), Joel (Santiago 72′).
Àrbitre: Molina Martínez. Va amonestar els locals Edgar Doblas, Luca i Roberto; i els visitants Rubén, Víctor García (2) (84), Bilal, Gueri, Santiago i Cazorla (cos tècnic). Va expulsar amb vermella directa el local Eric (88).