Search
Close this search box.

El 18-F, data límit per comunicar la renúncia a jugar a Primera Catalana

La Federació respon l'última carta de la comissió de clubs

Joan Soteras, president de la Federació Catalana, en una imatge d'arxiu // FCF

La Federació Catalana de Futbol ja ha mogut fitxa i aquesta tarda ha adreçat una carta de resposta als presidents del Vilanova i de la resta de clubs de Primera Catalana després que fins a 32, inclòs el de la capital del Garraf, votessin ‘NO’ a la represa de la Lliga. Ho consideren inviable econòmicament i sense la seguretat sanitària necessària davant la pandèmia. Dels 32 equips reticents a jugar, un se’n va acabar desmarcant.

La missiva va firmada per Oriol Camacho, director general de la Federació, i prega als clubs que vulguin renunciar a competir, que ho comuniquin, a tot tardar, el 18 de febrer mitjançant un escrit signat pel seu president a la bústia del Departament de Competició Territorial de la Federació.

Conseqüències de la renúncia?

Quant a les conseqüències reglamentàries que pot comportar renunciar a competir o no presentar-se als partits programats, la Federació exposa que ara mateix no es pot pronunciar amb rotunditat.

En la carta s’indica que per molt sensible que la Federació es mostri a les dificultats que presenta el panorama actual, ha de garantir la igualtat de tracte entre tots els seus afiliats i regir-se per una legalitat aprovada pel màxim òrgan de govern federatiu, l’Assemblea General, sense que es puguin adoptar decisions conjunturals que causin perjudicis a tercers.

Així doncs, segons la Federació, en aquest moment que encara no es coneix amb una certesa absoluta si la resta de competicions territorials es reprendran en unes condicions raonables, resulta precipitat mostrar-se favorable a inaplicar determinades mesures reglades, atès l’elevat grau de risc jurídic que aquestes decisions fossin anul·lades per instàncies jurisdiccionals, en cas de ser impugnades. No obstant això, segons com evolucionin les circumstàncies i si no fos factible reprendre la resta de competicions, es podria estudiar la viabilitat d’algunes de les mesures proposades en el seu escrit.

Salut

Sobre les qüestions de salut apuntades pels clubs, s’assenyala que la Federació té aprovat un Protocol per a minimitzar el risc de contagi per Covid-19 que estableix les mesures que cal prendre per a protegir-se davant la pandèmia (…). Aquest Protocol ha estat aprovat al seu torn per la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física (SGEiAF) i validat pel PROCICAT. Així, les autoritats sanitàries no han considerat en cap moment necessari que calgui realitzar tests de detecció de la Covid per a dur a terme la pràctica esportiva (…).

La Federació tira de xifres i afegeix que l’activitat esportiva a l’aire lliure reporta un nombre molt reduït de contagis. Segons fonts del Ministeri de Sanitat, la taxa de contagi que presenta la pràctica esportiva és del 0,28%, xifres molt similars als primers cribratges realitzats per la Secretaria General de l’Esport.

Confecció de plantilles

Sobre les plantilles dels equips, la Federació diu que ha anat informant en tot moment als clubs que la competició es reprendria tan aviat com fos possible, motiu pel qual cada entitat hauria d’haver efectuat les seves previsions al respecte. Si algun club es troba amb problemes per confeccionar la plantilla, s’ha de prendre en consideració que la possibilitat d’incorporar nous jugadors està oberta.

Ajudes econòmiques?

Sobre les qüestions econòmiques, la Federació manifesta que fa mesos que està realitzant ajustos interns per fer front a la pandèmia (i més que en farà), treballant braç a braç amb la Generalitat de Catalunya i la resta del sector per trobar solucions als nous reptes que aquesta planteja, tant en l’àmbit esportiu com en l’econòmic i en el de la salut. No obstant això, fins ara els ajuts directes a les entitats esportives no han cristal·litzat, si bé esperem que ho puguin fer pròximament.

I afegeix que davant aquest escenari, per molts sacrificis que faci i segueixi fent la Federació, la seva capacitat per ajudar econòmicament als seus afiliats és limitada. I incideix en les campanyes Tots som un equip i #Orgullosa, que contemplen ajuts econòmics.

Públic als camps

De la negativa al fet que entri públic als camps, la Federació indica que seguim reclamant al Govern de la Generalitat de Catalunya que reconsideri el seu plantejament en relació amb aquest punt i esperem poder donar bones notícies pròximament, si l’evolució de les dades sanitàries és favorable.

Ara que es coneix el posicionament de la Federació, la comissió de clubs de Primera Catalana es tornarà a reunir. La trobada servirà per fer les valoracions oportunes abans que cada un dels 31 clubs reticents a jugar es pronunciï definitivament.

Comparteix la notícia