,

El Campionat de Catalunya de 10 km, diumenge a Vilanova i la Geltrú

La prova, a la façana marítima amb dues curses més

La Cursa de 5 i 10 KM de Vilanova torna diumenge // AJUNTAMENT VNG

Vilanova i la Geltrú acollirà diumenge el Campionat de Catalunya d’Atletisme en la modalitat de 10 quilòmetres, com va explicar elPrimer.cat el passat 11 d’abril.

La prova es farà en el marc de la celebració de la desena edició de la Cursa 5-10 quilòmetres de la ciutat, organitzada pel Club Atletes VNG, amb el suport de l’Ajuntament i la Federació Catalana d’Atletisme.

La presentació de la prova es va fer ahir amb la presència de la regidora d’Esports i primera tinent d’alcaldia de la capital del Garraf, Blanca Alba; la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich, i el president del Club Atletes VNG, Josep Jané.

Segons va dir Blanca Albà, una cursa d’aquestes característiques serveix “de promoció i projecció de ciutat, gràcies a un circuit que transcorre per la façana marítima” i permet “que els atletes puguin fer bones marques, gràcies a les característiques d’un circuit pla i amb pocs girs

La cita de diumenge es dividirà en tres proves. La primera és la cursa de 5 km, que arrencarà a les 8.30 hores. Una hora més tard, es donarà la sortida als participants del Campionat de Catalunya de 10 quilòmetres, i a les 11 del matí es farà la cursa infantil, que es desenvoluparà en un recorregut de 1.400 metres.

Rosich, Albà i Jané, en la presentació d’ahir // AJUNTAMENT VNG

S’espera la participació d’uns 800 corredors i corredores entre les tres proves, destacant el mig miler en la de 10 quilòmetres. Les inscripcions estan obertes a través del web de la cursa: https://cursa10kmvng.com

En relació amb el Campionat de Catalunya, Josep Jané, va indicar que “tindrem participants de molt nivell, amb atletes que tenen marques que s’acosten als 30 minuts. Això suposa córrer 3 minuts per quilòmetre”.

També va destacar la presència femenina a la cursa de 5 quilòmetres. “Enguany tenim gairebé un 60% en categoria femenina i un 40% en categoria masculina”. Pel que fa a la cursa de 10 quilòmetres, la xifra s’inverteix. “Com ja ve sent més habitual hi ha més percentatge masculí. Un 70% i un 30% femení”, va apuntar.

La prova transcorrerà per la façana marítima en un circuit en forma de T, amb sortida i arribada a la plaça del Port.

Des de l’organització es recomana evitar circular per la zona del passeig marítim durant l’hora de la cursa, i utilitzar els aparcaments dissuasius. El circuit estarà senyalitzat i disposarà d’itineraris alternatius, que estaran indicats pels voluntaris i agents de la Policia Local.