Segueix-nos

Coronavirus Covid-19

El Catllar, rival del Vilanova a la Lliga, anuncia un positiu i suspén els entrenaments

El protocol d’actuació en l’esport amateur, la setmana que ve

El primer equip del Catllar, en el primer entrenament del curs 2020/2021 // TWITTER CE EL CATLLAR

El CE El Catllar, rival del Vilanova a la Lliga, va anunciar ahir un positiu en Covid-19 d’un jugador de la primera plantilla. El club, immediatament, va suspendre els entrenaments fins a nova ordre. Primer la salut, després el futbol, va apuntar l’entitat tarragonina a les seves xarxes socials.

Aquest cas de coronavirus en un equip del subgrup 2A de Primera Catalana arriba poc més d’un mes abans del començament de la Lliga. L’inici del campionat està previst per al cap de setmana del 3 i 4 d’octubre.

Els dubtes al voltant de la posada en marxa de les temporades en l’esport de proximitat, doncs, continuen. Davant l’imminent inici de les competicions, la consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, acompanyada del secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, el vilanoví Gerard Figueras, van participar divendres al migdia en una reunió sectorial telemàtica amb el ministre d’Esports del govern central, José Manuel Rodríguez Uribes.

L’objectiu va ser tractar el protocol d’actuació amb vista a la tornada de les competicions esportives estatals oficials no professionals de categoria absoluta.

Durant la trobada, el Govern català, malgrat tenir les competències exclusives en matèria esportiva, va agrair la voluntat de coordinació de l’executiu estatal per preparar el nou escenari. En la reunió, es va acordar que aquest treball coordinat sigui màxim a l’hora de consensuar decisions en el cas que es detectin casos que suposin l’alteració del calendari de les competicions. Meritxell Budó i Gerard Figueras també van demanar màxima coordinació de les federacions espanyoles amb les federacions catalanes en aquesta etapa.

La Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física resta a disposició del teixit esportiu català per respondre a qualsevol consulta que pugui sorgir, així com per acompanyar-los en l’inici i desenvolupament de la temporada esportiva 2020/21, amb el convenciment que el rigor i la disciplina del sector ajudarà a superar aquesta complexa realitat.

Segons La Moncloa, el Consell Superior d’Esports, amb les aportacions del Comitè Olímpic Espanyol, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i les Comunitats Autònomes, està treballant en el protocol que assenyali el camí per saber què fer davant les circumstàncies de l’evolució de la pandèmia i en els diferents casos i situacions que es puguin produir. S’espera tenir el protocol tancat la setmana que ve.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Coronavirus Covid-19