Segueix-nos

Bàsquet

El CB Ribes denuncia l’actitud masclista de l’àrbitre del partit del Sènior femení

L’entitat farà arribar el seu malestar a la Federació Catalana

Vicky Marcos parla amb les seves jugadores en una imatge d'arxiu // MARIA NEUS

El Bàsquet Ribes ha denunciat l’actitud masclista de l’àrbitre que va xiular diumenge el derbi entre el seu equip sènior femení, La Clau Bàsquet Ribes, i el CB Sitges La Oca.

L’entrenadora de les blaves, Vicky Marcos, se’n va fer ressò al seu perfil d’Instagram i el club li ha donat tot el suport. El Bàsquet Ribes ha preparat un escrit per fer-lo arribar a la Federació Catalana de Bàsquet i mostrar el seu malestar.

Durant el partit Vicky Marcos, segons explica ella mateixa a elPrimer.cat, es va dirigir a l’àrbitre per preguntar-li per què permetia el contacte en diverses accions del joc susceptibles de ser sancionades amb falta. “Va ser com si apliqués la llei de l’avantatge que s’utilitza en el futbol”, apunta.

Al final, l’entrenadora del Ribes va demanar a l’àrbitre quin criteri seguia. “Em va dir que aquest era el criteri del bàsquet femení. Jo li vaig dir si teníem normes diferents i la seva resposta va ser criteri del bàsquet femení”, afirma.

Segons Vicky Marcos, “durant tot el partit em vaig dirigir correctament a ell –a l’àrbitre– i les jugadores no van protestar cap de les seves decisions, tot i ser més que dubtoses en més d’una vegada. A més, la seva actitud cap a les jugadores i cap a les entrenadores no va ser correcta amb mirades i una actitud de prepotència constant”.

El club presentarà un vídeo perquè es vegi quina era l’actitud de l’àrbitre.

Per a Vicky Marcos, “el més greu es va produir quan em va dir que el criteri que seguia era el del bàsquet femení, com si tinguéssim unes normes diferents”.

“Només demanem respecte per la feina que fem i que no s’oblidin de tractar-nos bé independentment del gènere i la categoria. Tots formem part d’aquest esport i hem d’anar junts. Ningú està per sobre”, afirma.

El derbi es va acabar resolent a favor del Sitges per 48-49. El Ribes guanyava al descans per 18-11, però les visitants van reaccionar a la represa i es van acabar imposant en la pròrroga. El partit pertanyia a la Territorial barcelonina.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Bàsquet