El CB Sitges-La Guixeta debuta a la Lliga amb una victòria sobre la botzina

Mauro, decisiu en l'últim segon per a un 80-82 a la pista del Casal

El CB Sitges-La Guixeta va celebrar un triomf molt laboriós a Vilafranca // CB SITGES

Una cistella de Mauro sobre la botzina va donar dissabte la victòria al Bàsquet Sitges-La Guixeta en l’estrena a la Lliga al grup 6 de Segona Catalana. Els de Pins Vens van vèncer per 80-82 a la pista del Serra SE Casal de Vilafranca en un matx que va seguir la tònica d’igualtat dels darrers duels entre els dos conjunts.

Des del primer minut es va jugar amb intensitat. D’entrada, el Sitges no podia generar joc amb fluïdesa, però s’emparava en les pilotes recuperades per sortir al contracop.

Els dos equips s’alternaven l’encert de cara a la cistella rival. A la primera meitat, el Sitges semblava tenir-ho controlat i es va arribar a distanciar d’11 punts, però un parcial d’11-0 del Casal, va deixar un empat a 40 al final dels primers 20 minuts.

La dinàmica del matx no va variar en els dos darrers quarts. L’equilibri continuava. Entre cistelles de dos punts amb addicional i triples dels dos equips, que posaven un punt amunt o un punt avall els uns i els altres, es va entrar a l’últim minut amb un 77-77.

Uri Camprubí, de tres, va donar avantatge al Sitges, però el Casal va respondre amb una entrada a cistella més un tir addicional: 80-80. I després d’un atac per banda sense cistella i d’un temps mort va arribar la jugada decisiva de Mauro, assistit per Nacho abans de fintar, botar la pilota i clavar-la. L’alegria de l’equip estava més que justificada amb el 82-80 definitiu en l’electrònic.

A banda de la darrera cistella de Mauro i del joc coral de tot el Sitges, en el capítol individual van destacar els 19 punts d’Uri Camprubí i els nou punts, cinc rebots i vuit assistències de Nacho, que va resultar imprescindible per superar la pressió del Casal.

El pròxim partit del Bàsquet Sitges-La Guixeta és aquest diumenge, 3 d’octubre, a les 18:00 hores, al pavelló 1, l’antic, on es jugaran els partits fins que finalitzin les obres de rehabilitació del pavelló 2. Els de Pins Vens rebran el Reus Ploms Salle Negre.

El Club Nou Bàsquet Vilanova La Parròquia també guanya

El Club Nou Bàsquet Vilanova La Parròquia, per la seva banda, també va debutar amb victòria en un altre dels partits jugats dissabte. Els de la capital del Garraf van imposar-se al CB La Selva per 77-53. Eduard Badia, amb 18 punts, va ser el màxim anotador dels grocs, que van marcar les diferències dominant els tres primers períodes (18-10, 26-9 i 18-11). Dissabte que ve (19.00 h) l’equip vilanoví visita el Vendrell en la segona jornada.

[su_box title=”Victòria del Sènior B masculí del Sitges i derrota de l’equip femení ” style=”soft” box_color=”#516e6d”]El Sènior B masculí del Sitges es va estrenar al grup 3 de la Territorial barcelonina 2021/2022 amb un triomf per 59-43 sobre el Sant Sadurní. L’encert dels blancs en el tir exterior en els últims 10 minuts va servir per marcar les diferències. El Sènior A femení, que també milita a la Territorial de Barcelona, va debutar amb derrota: 54-47 a la pista del Xamba B. Va anar de menys a més el Sitges i va plantar-se als darrers minuts amb un empat a 44. Després que li anul·lessin un triple per una falta en un atac anterior, dos contraatacs de les locals van sentenciar.[/su_box]