Search
Close this search box.
,

El Club Nàutic Vilanova estrena el nou edifici social, més integrat al port

També s'han remodelat els vestidors i l'esplanada esportiva

Les autoritats van brindar pel nou edifici social // JORDI LLEÓ

El Club Nàutic Vilanova està d’estrena. Ahir es va inaugurar de manera oficial el nou edifici social de l’entitat. A l’acte hi van assistir el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet; el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, i el president del Club Nàutic Vilanova, Jaume Ballbé, entre moltes autoritats i representants del Govern català, de Ports de la Generalitat, del Consistori vilanoví, del Consell Comarcal del Garraf i d’altres organismes, entitats i empreses vinculades a la façana marítima de la ciutat i al club.

L’alcaldessa Arnau va ressaltar el fet que el nou equipament estigui més integrat al port i més obert a la ciutat, i va aplaudir la iniciativa de persones i entitats com el Nàutic, “que treballen pel bé comú, que fan un pas endavant i que tiren endavant un projecte que podem gaudir tots”.

Damià Calvet, que va recordar la vinculació amb el barri de mar i amb el Nàutic en la seva infantesa i joventut, va valorar “l’aposta valenta del grup de gent que tira endavant el club” i va posar de manifest la necessitat de la col·laboració de l’administració en projectes com aquests.


En la inauguració es va descobrir una placa commemorativa // JORDI LLEÓ

Gerard Figueras va parlar de la història del Club Nàutic, lligada sempre a la història de la ciutat. “Avui aquesta història guanya en qualitat”, va dir. “Aquest edifici dignifica aquesta porta de la Mediterrània que és Vilanova i la Geltrú”, va afegir.

El Club Nàutic Vilanova va iniciar l’activitat el 1920, per constituir-se formalment com a entitat nàutica el 1957. Posteriorment, el 1985 es va traslladar de la dàrsena de Llevant a la seva ubicació actual.

El nou edifici, conjuntament amb la remodelació dels vestidors i l’ampliació de l’esplanada esportiva, deixa l’entitat vilanovina en unes condicions idònies per acollir qualsevol mena de competició esportiva de primer nivell, fins i tot internacional.


[su_quote cite=”Gerard Figueras, secretari general de l’Esport”]Aquest edifici dignifica aquesta porta de la Mediterrània que és Vilanova i la Geltrú[/su_quote]

Tot plegat forma part d’un seguit d’objectius estratègics del Club Nàutic Vilanova: convertir-se en un referent del litoral català, obrir el recinte portuari a la ciutat amb l’essencial finalitat del foment de l’activitat nàutica i dotar la façana marítima de Vilanova i la Geltrú d’un nou equipament social, cultural, esportiu i gastronòmic.

El nou edifici social ha requerit una inversió de 2,1 milions d’euros íntegrament de l’entitat. Aquesta acció forma part del compromís del Nàutic d’invertir cinc milions d’euros en la renovació de la concessió de l’explotació de la dàrsena esportiva el 2015 fins al 2040 amb Ports de la Generalitat.


Arnau, Ballbé i Calvet dialoguen durant la inauguració // JORDI LLEÓ

El nou edifici social del Club Nàutic Vilanova s’ha reconstruït en el mateix indret on hi havia l’antic equipament, però amb el guany d’un primer pis, on hi ha ubicat el restaurant, que permet unes vistes inèdites i privilegiades de la zona portuària integrada a la façana marítima de la ciutat, que té el tercer port més important de Catalunya.

Per completar les inversions acordades, el Club Nàutic Vilanova també realitzarà la renovació de la tanca perimetral del seu recinte. “Com a objectiu essencial i estatutari, el club té el deure de liderar el foment de la nàutica a la ciutat. I d’aquesta manera contribuir al coneixement del medi marítim i que la ciutadania de Vilanova i la Geltrú pugui veure la seva ciutat des del mar”, va apuntar Ballbé.

Els 600 socis i sòcies del club podran gaudir a partir d’ara un saló social exclusiu a la planta baixa de l’edifici, que també incorpora les oficines, un espai de formació i un altre d’actes. Tota la planta baixa és modulable i permetrà acollir esdeveniments de gran i petit format, bé siguin de l’entitat o de fora.


La inauguració va incloure un ‘tour’ per les noves instal·lacions // JORDI LLEÓ

Aquesta la planta baixa també dedica una gran atenció a l’activitat d’Escola de Vela, per on passen 2.000 escolars en programes diferents com l’Esport Blau Escolar, gràcies a un conveni amb la Secretaria General de l’Esport i la Federació Catalana de Vela. A part, l’espai formatiu del club també es dedica a totes les ofertes d’estiu i de cursos de tots els nivells i edats.

En especial destaca el Club de Navegació, per a persones que volen perfeccionar el seu nivell o senzillament que volen navegar i tenen embarcació. “La idea és facilitar la pràctica de la nàutica, per a tots els nivells adquisitius, tinguin o no tinguin embarcació, sigui quina sigui la seva experiència de navegació. L’objectiu a llarg termini és aconseguir que tots els escolars de la ciutat hagin tastat la nàutica, almenys una vegada en la seva trajectòria acadèmica”, va explicar el director esportiu del Club Nàutic Vilanova, Tete Sabaté.

Per completar el vessant esportiu, l’entitat disposa de les seccions de creuers, pesca, submarinisme i l’equip de regates de vela lleugera, amb 35 integrants. Al llarg de l’any acull tres trofeus socials i dos d’oberts de creuers, 10 concursos de pesca i un trofeu obert, dues competicions de vela lleugera i una prova oberta de fotografia submarina.

Comparteix la notícia