Search
Close this search box.
,

El Club Nàutic Vilanova, guardonat amb el Premi Roig Toqués d’àmbit local

Es valora la promoció dels esports de mar per part de l'entitat

Vista aèria de les actuals instal·lacions del Club Nàutic Vilanova // CN VILANOVA

El Club Nàutic Vilanova rebrà el premi Roig Toqués 2021 d’àmbit local. Així es va aprovar en el ple de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú de dilluns. El guardó valora la trajectòria centenària de l’entitat, el seu vincle amb la ciutat i la promoció de la nàutica.

El Club Nàutic Vilanova va iniciar la seva activitat el 1920 amb les primeres embarcacions esportives i d’esbarjo a la ciutat. El 1942 va disposar d’uns baixos a la platja per guardar i reparar embarcacions. El 1957 el Club Nàutic Vilanova inaugurava les instal·lacions a la dàrsena de llevant del Port de Vilanova i el 1983 es traslladava a la seva ubicació actual.

Els premis Roig Toqués, instituïts el 2010, volen ser un homenatge pòstum a Francesc Roig i Toqués, gran impulsor en la propagació de temes relacionats amb el mar.

Són uns guardons que tenen com a objectiu el reconeixement públic per la dedicació a un projecte o per una destacada trajectòria de tipus cívic, cultural o científic de l’àmbit del Mediterrani que hagi contribuït al coneixement i a la divulgació d’algun aspecte relatiu al mar.

A banda del premi en l’àmbit local, també se’n dóna un de caràcter nacional o internacional. Enguany aquest ha recaigut en Ramon Folch i Guillén, doctor en biologia i socioecòleg, que ha fet una tasca de recerca, divulgació i defensa de la biodiversitat i el medi ambient en el nostre territori i a escala global.

El premis es lliuraran el dijous 18 de març a la tarda al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú.

Comparteix la notícia