Segueix-nos

Zoom Vintage

El dipòsit d’aigua del vell Municipal de Vilanova, un record dels Alumnes Obrers

Actualment roman restaurat a l’esplanada de l’Estadi

CASAS

Recordeu el dipòsit d’aigua que hi havia al gol nord de l’antic Municipal de futbol de Vilanova? Era un altre dels símbols d’aquell camp. Actualment roman restaurat a l’esplanada de l’Estadi dels Alumnes Obrers com a record dels pioners del futbol a la ciutat.

L’Associació d’Alumnes Obrers va inaugurar el vell Municipal l’any 1923. I dos anys més tard, ja es parlava del dipòsit: Toquen a son terme les obres de construcció del dipòsit de ciment armat, destinat a abastir el servei d’aigua de totes les dependències del camp. L’esmentat dispositiu, ademés de la seva utilitat pràctica, causa molt bon efecte, destacant-se en ell l’escut de l’Associació. Els nostres consocis N’Anton Nicolau i N’Anton Bages han donat mostra de llur gust i destresa, es pot llegir en el Butlletí mensual de l’Associació de l’octubre de 1925.

El dipòsit se sostenia sobre un trípode de pilars de formigó i estava al costat d’un xiprer, com es pot veure en les dues imatges que acompanyen aquest zoom vintage. La primera és de l’any 1983 i la segona, del 2003.


El dipòsit, ja restaurat, al fons l’any 2003 // CASAS

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Zoom Vintage