Search
Close this search box.
,

El fons documental de Lluís Pascual, a escena a la Biblioteca Armand Cardona

També s'hi presenta el llibre 'Volta Ciclista a Catalunya 1911-2019'

La botiga que regentava Lluis Pascual // Fons Documental Lluís Pascual

Els amants del ciclisme tenen una cita aquesta tarda a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell de Vilanova. A partir de les sis s’hi farà un acte públic per presentar el fons documental de l’històric Lluís Pascual (1939-2016), una persona que va estar molt vinculada al ciclisme a Vilanova i la Geltrú.

Pascual va ser fundador i primer president de la Unió Ciclista Vilanova, entitat que va néixer el 1978 fruit de la inquietud d’un grup d’aficionats al ciclisme vilanoví. En va ser soci d’honor fins a la seva mort, l’any 2016. Va regentar una coneguda botiga de bicicletes a la Rambla Ventosa.

La seva família ha fet donació a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú del fons documental que va recopilar al llarg de molts anys d’amor pel ciclisme.

El fons es troba a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, al Racó Ciclista, i es compon d’un centenar de monografies (amb biografies dels més grans ciclistes com Jacques Anquetil, Luis Ocaña, Eddy Merckx o Raymond Poulidor), a més de nombroses i rellevants publicacions periòdiques com el Velo i el Mirroir du Ciclisme.

Aquest acte serà la prèvia de la presentació del llibre Volta ciclista a Catalunya 1911-2019, escrit per Javier Gilabert. Ell mateix en parlarà. Estarà acompanyat per Jordi Cano, president de la Unió Ciclista Vilanova. La publicació repassa la centenària història de la prova catalana.

Els interessats a assistir-hi s’han d’inscriure a través d’un enllaç de la biblioteca. L’aforament és limitat.

Comparteix la notícia