Segueix-nos

Coronavirus Covid-19

El futbol i el bàsquet català demanen canvis en les restriccions del Govern

Els presidents Soteras i Aril proposen cinc mesures urgents

D'esquerra a dreta, Soteras, Aragonès i Aril // FCF

La Federació Catalana de Futbol i la Federació Catalana de Basquetbol, a través dels seus presidents, Joan Soteras i Ferran Aril, han unit esforços per reivindicar canvis en les restriccions imposades en la pràctica de l’esport federat arran de la pandèmia.

En aquest sentit, els dos màxims mandataris s’han reunit amb Pere Aragonès, vicepresident de la Generalitat, i amb Marc Ramentol, secretari general del Departament de Salut, per manifestar-los el seu desacord amb les noves limitacions del PROCICAT, atesa la realitat i necessitats dels respectius clubs i afiliats.

El futbol i el bàsquet català, que agrupen un total de 1.720 clubs i prop de 255.000 federats i federades, han proposat de forma conjunta, davant els representants del Govern, cinc mesures urgents:

√ La represa de les competicions esportives federades d’àmbit català el pròxim mes de gener, en les condicions que estableix el Pla d’Acció pel Desconfinament Esportiu a Catalunya.

√ El tancament dels recintes esportius a les 23.00 hores per permetre els entrenaments, i que es consideri una causa justificada de desplaçament anar a entrenar, acreditant-ho amb la llicència federativa, inclosos els dies amb restricció de mobilitat.

√ La celebració de partits amistosos entre equips de la mateixa comarca, amb caràcter immediat.

√ La no paralització dels entrenaments i les competicions esportives federades davant un empitjorament de la situació epidemiològica. En cas d’agreujar-se, s’accediria a l’enduriment progressiu de les mesures pel que fa a l’ús de vestidors, la presència de públic i els aforaments en camp o pista, per tal de reduir la mobilitat.

√ L’aprovació urgent de línies d’ajuts públics específics per clubs i federacions, que cobreixin almenys el 50% del cost mitjà de la llicència, a més de l’avançament de les bestretes de subvencions ja convocades, per tal que puguin ser transferides durant el gener de 2021.

Soteras i Aril, a més, han traslladat el missatge que la pràctica esportiva és segura, tal com ratifiquen les dades oficials, i que tant els clubs com les federacions esportives han realitzat una gran inversió per adaptar-se al compliment dels protocols per la Covid-19.

Per part federativa també han participat en la reunió el secretari general de la Federació Catalana de Futbol, Oriol Camacho, i el gerent de la Federació Catalana de Basquetbol, Toti Mumbrú, mentre que per part del Govern també ha estat present la directora de Serveis, Natàlia Garriga.

Fruit de la trobada, s’ha tancat un compromís perquè la Federació Catalana de Futbol i la Federació Catalana de Basquetbol s’incorporin en un grup de treball conjunt amb el Departament de Salut, per valorar la tornada a les competicions.

També es crearà un altre grup de treball amb les dues federacions per valorar l’impacte econòmic de la Covid-19 en clubs i federacions, i definir els ajuts econòmics específics dintre el primer trimestre de 2021.

Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Coronavirus Covid-19