Segueix-nos

Futbol

El futbol territorial català continuarà aturat un cap de setmana més

La Federació Catalana s’avança a la decisió de la Generalitat

Codina i el Vilanova continuaran aturats // G.M.CH.

El futbol català territorial –també el futbol sala– continuarà aturat aquest proper cap de setmana, els dies 14 i 15 de novembre, independentment de la decisió que prengui del Govern de la Generalitat de Catalunya amb les mesures restrictives que va activar el passat 29 d’octubre.

Els clubs del Garraf ja en poden prendre nota. Encara no es podran disputar els partits de competició oficial d’àmbit territorial de cap modalitat i categoria, ni enfrontaments amistosos

Així ho va fer públic la Federació Catalana de Futbol ahir al vespre a través del seu web.

Segons la Federació, d’acord amb el Protocol a seguir en les competicions, per tal de minimitzar el risc de contagi de la Covid-19 i amb l’ànim de prevenir possibles lesions, resulta inviable la celebració d’aquests partits de competició oficial sense que els equips hagin disposat d’un mínim de dies d’entrenament i de convivència estable.

La Federació remarca que per tal de poder reprendre les competicions oficials amb seguretat, s’estima que tots els equips hauran de disposar d’un període mínim d’una setmana per dur a terme entrenaments previs, període que es podria ampliar si la inactivitat es perllonga.

Demà divendres finalitza el període de 15 dies que va establir la Generalitat per a les darreres restriccions, que prohibien partits i entrenaments. Així doncs, el Govern s’ha de tornar a manifestar sobre si aquelles mesures es prorrogaran.

ATURADA FINS AL GENER AL GRUP 2 DE PRIMERA CATALANA?

El Vilanova i la resta de clubs del grup 2 de Primera Catalana continuen demanant a la Federació Catalana que, en funció dels esdeveniments, consideri reiniciar la competició, com a mínim, al mes de gener, donades les dates actuals i que hi ha prevista l’aturada de Nadal. L’Atlètic Sant Just també firma aquest cop el document.

Els clubs, com que no disposen de data de cara a poder entrenar ni competir, opten per esperar esdeveniments, encara que volen manifestar la seva preocupació perquè aquesta es faci respectant al màxim la idoneïtat física pels jugadors, per tal d’evitar lesions després de fer setmanes que no poden competir ni entrenar. I més venint d’una aturada de sis mesos des del març.

També manifesten el seu suport a seguir amb el pla de competició establert, així com les diferents opcions aprovades per l’assemblea, i veuen lògic allargar la temporada en lloc d’avançar el seu inici. A més, estan disposats a atendre, donada l’excepcionalitat de la situació, que es puguin plantejar, per part de la Federació, mesures excepcionals per redefinir calendaris.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Futbol