Segueix-nos

Hoquei patins

“El futur del club està en la gent nova que ha entrat a la junta directiva”

Entrevista a Pau Viadel, president del Patí Vilanova

Pau Viadel, president del Patí Vilanova // G.M.CH.

Pau Viadel té al davant cinc anys com a president del Patí Vilanova, tot i que podria cedir abans el testimoni. Continua al capdavant del club després de l’anul·lació del procés electoral i és conscient que calen millores en diferents vessants. Ha integrat persones noves a la junta i hi confia molt. El màxim mandatari dels verds atén la trucada d’elPrimer.cat per repassar l’actualitat del club després d’unes setmanes mogudes.


–Entre finals de març i mitjan maig vas passar de plantejar-te plegar, de tenir dubtes, de convocar eleccions i de tenir coll avall fer un pas al costat, a presentar-te als comicis i acabar continuant com a president perquè la junta electoral els va anul·lar. Déu-n’hi-do quines setmanes.
–A veure, jo tenia paït marxar, però volia que si la junta actual havia de seguir sense mi, ho fes com calia, donant dret a altres socis que es volguessin presentar. En aquest procés vam reunir noves incorporacions, que es van voler afegir a la directiva per treballar per un club millor. Aleshores, com que faltava la figura del president, em van demanar que continués perquè pogués traspassar la feina feta dels últims 11 anys a la gent nova, que creia que era important que jo seguís. Va ser quan vaig dir que em posava al capdavant. L’objectiu és fer un club millor entre tots. Aquests directius nous ens han explicat moltes inquietuds i això ens ajudarà.

–Quan parles de traspassar la feina dels últims 11 anys, deixes entreveure que podries plegar abans que acabi l’actual mandat?
–És una opció que no acabi complint els cinc anys. Tinc clar qui pot ser el president o presidenta en un parell d’anys.

–Qui?
–De moment, no vull dir noms.

–La junta electoral va veure errors en el procés electoral i el va paralitzar perquè comprometien la seguretat jurídica del procediment. De quins errors us va informar?
–Abans de res, m’agradaria remarcar que la junta electoral va ser triada pensant en la respectada trajectòria dels seus integrants com a socis del club. Respecto al cent per cent la seva decisió, però hi ha matisos que poden ser rebatibles perquè els Estatuts del Patí Vilanova són molt antics. Podia no haver hagut cap problema si haguéssim fet les eleccions.

–Tirem enrere, de quins errors us van informar?
–Deien que el president havia de dimitir, però això no consta als Estatus. Ells diuen que hauria estat el més normal. També van fer referència al fet que no vam enviar cartes als socis informant de les eleccions. Tant se val, respectem la decisió de la junta electoral. Ells van creure que era millor frenar el procediment ara per evitar que sorgís alguna impugnació posterior.

–Vau voler guanyar temps i vau caure en  irregularitats?
–Potser ens vam confiar, però no anàvem de mala fe, com va ratificar la junta electoral. Podíem haver fet un sorteig per triar els membres de la junta electoral entre la massa social. Ara bé, per estalviar temps vam triar Gomà, Zapatero i Mateo sabent que coneixen com funcionen aquests processos. Respectem la seva decisió.

–Teniu pensat modernitzar els Estatus?
–No seria mala idea. Hi ha coses que segurament s’han d’actualitzar com les comunicacions per correu postal o la publicació de la convocatòria d’eleccions en un diari de paper. Però repeteixo, amb la convocatòria d’eleccions, en cap moment hi havia mala fe. Volíem donar veu i vot a tothom pels senyals de crispació social que veiem i pel descens dels dos primers equips. Vam pensar que tocava.

–Ha valgut la pena to plegat?
–Al cent per cent, ja que s’han pogut sumar al projecte aquelles persones que han volgut.

–La famosa carta que et van adreçar diferents pares de la base us pot servir per millorar allò que més preocupa a les famílies?
–Sí, tots els imput i suggeriments seran benvinguts sempre que es facin en un context global. No es pot fer un club a la carta. El club és per a tots. Mirarem per a tots i totes. Sabem que ens hem d’abocar en el vessant de la comunicació amb mailings, xarxes socials i tots els canals que té el club. Les persones noves que s’han integrat a la junta tenen moltes ganes d’ajudar en la part social i de comunicació. Hi ha molta feina a fer.

–Es veuran canvis en la manera de treballar de la junta o en l’estructura del club?
–Sí, sobretot en els vessants esportiu, econòmic i social. Estem dissenyant un organigrama i diverses comissions per repartir tasques, segons el que més domini cadascú. Ara creiem que cal posar-nos molt a sobre del vessant social i comunicatiu amb les famílies, els entrenadors i de cara a la gent.

–Quan coneixerem aquest organigrama?
–Estem repartint les tasques i esperem tenir-lo definit abans de vacances. De noms nous, hi ha els que estaven en la candidatura –Cristina Cabanillas, Laura Coll, Rubén Jordà, Gonzalo Robles i Jordi Orús–, però hi ha d’altres persones que s’estan desvinculant d’altres projectes per venir a donar-nos també un cop de mà. I potser hi haurà baixes. Nosaltres estem encantats de rebre gent amb idees noves.

–Qui no continua és Òscar Gonzálvez, un dels teus més fidels col·laboradors teu i del club els darrers anys.
–L’Òscar vol donar-se un respir. Fa molts anys que està al club i ha fet de tot. L’agraïment és total cap a ell. Sempre s’ha desviscut pel Patí. No vol agraïments, però amb persones com ell, només podem treure’ns el barret. Ara fa un pas al costat i estarà en una segona línia. Tanmateix, sempre està obert a col·laborar.


LA FRASE
“Jordi Costa i Enric Batlle continuaran al capdavant dels dos primers equips, passi el que passi”


–Vas dir que oferiries entrar a la junta al grup de treball que conformava l’altra candidatura a les eleccions. Has tingut converses en aquest sentit.
–Sí, hem tingut reunions col·lectives i d’altres de més personals i estaríem encantats que se sumin a nosaltres. De moment el diàleg no ha fructificat, però insisteixo que tenen la porta oberta. En un club com el nostre hi ha feina per a tots. Des de fora sembla fàcil portar-lo, però la gent que ha entrat nova s’ha quedat sorpresa de la feina que hi ha i les hores que cal posar-hi pels compromisos que tenim totes i tots. La darrera junta ha fet una gran tasca i vull destacar-ho, tot i que tenim detractors. El futur de la directiva no està en els antics membres. El futur del club està en la gent nova que ha entrat a la junta. Ells ens donaran vitamines i nosaltres, les pautes perquè el club es quedi en bones mans.

–Havíeu apostat per Luis Medrano com a director esportiu, però ell mateix es va apartar quan vau convocar eleccions. Torna a ser una opció per al club?
–Ara mateix és una qüestió que està en ‘standby‘. Ell té un projecte molt ambiciós que no és fàcil portar-lo a terme en un club com el nostre. En Lluís ens va comentar que s’ho està rumiant.

–Jordi Costa és l’entrenador del primer equip masculí per a la temporada que ve? No hi ha hagut encara la confirmació oficial del club.
–Sí, igual que Enric Batlle amb el femení. Tots dos continuaran al capdavant dels dos primers equips, passi el que passi. A veure si podem pujar a l’OK Lliga amb l’equip femení B. Amb l’equip masculí treballem de manera realista.


LA FRASE
“Només accedirem a comprar una plaça d’OK Lliga Plata si és viable econòmicament”


–Hi ha opcions serioses que pugueu aconseguir una plaça a OK Lliga Plata?
–Hi ha molts candidats, però estem a la graella de sortida. Ara bé, el que no farem és perdre el nord. Només accedirem a comprar una plaça si és viable econòmicament. Si no és així, treballarem amb un bon equip per intentar optar a l’ascens. No renunciem a res, però cal que la compra sigui viable. Es parla de molts candidats que volen adquirir una plaça. Podria haver-hi dues vacants. Estem fent trucades i gestions. Això ho porto jo personalment. No farem cap bogeria. No ens preocupa jugar a Nacional Catalana. Veiem un bloc molt aprofitable per jugar a Nacional Catalana.

–Quan es pot resoldre la possible compra d’una plaça a OK Lliga Plata?
–Ara està calentet, però encara poden passar algunes setmanes.

–La categoria condiciona les renovacions?
–Diria que no, però estem sent realistes amb els jugadors, que estan contents amb l’estada al club. Aquí es viu molt l’hoquei. Pensem que una gran base de l’equip de l’any que ve serà el d’aquest any. Ja hem parlat amb tots els jugadors. El treball de Jordi Costa s’ha acabat veient plasmat sobre la pista i el grup està amb ell. I en un futur pròxim pot ser que vinguin jugadors de fora.

–Podreu retenir David Lecha i Jose López després de l’enorme campanya que han fet?
–Són jugadors que tenen i poden tenir propostes. Els estem explicant el nostre projecte. De moment, han volgut asseure’s amb nosaltres.

–Ara tothom a donar suport al Patí Vilanova femení B, que està a una eliminatòria de l’ascens.
–Sí, si guanyen l’Alpicat, ja està, però no serà gens fàcil perquè les lleidatanes tenen moltes ganes de pujar. Continuar amb una plaça a l’OK Lliga Femenina seria brutal. No hem faltat a la categoria des que es va fundar. Després del ‘subidón‘ de guanyar el Caldes en la tanda de faltes directes, a veure on arribem.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Hoquei patins