“El més impactant de tot és la buidor que hi ha a les graderies”

Gerard Romero relata com és un partit en temps de pandèmia
Gerard Romero, ahir al Nuevo Arcángel de Còrdova // RAC 1

El vilanoví Gerard Romero va tornar ahir a un camp de futbol a propòsit de la semifinal de la Supercopa d’Espanya entre la Reial Societat i el Barça. El periodista de RAC 1 no trepitjava un estadi des del mes de març, quan va esclatar la pandèmia. “L’últim partit que havia seguit ‘in situ’ va ser el Clàssic de Lliga del Bernabéu de la temporada passada”, apunta.

Després va arribar el confinament i les restriccions de la Lliga, que només permet entrar un comentarista per mitjà als estadis. En les competicions que organitza la Federació Espanyola de Futbol hi ha més màniga ampla i s’autoritza l’accés de tres persones.

Aquesta variació en el protocol entre un ens i l’altre va permetre a Romero estar al Nuevo Arcángel de Còrdova en la gèlida nit d’ahir. “Quan va acabar el matx estàvem a zero graus”, indica. El vilanoví va acompanyar la narració de Joan Maria Pou de ‘El Barça juga a RAC 1’ amb comentaris des de la mateixa cabina. Va ser testimoni de les intervencions de Ter Stegen, l’heroi del triomf del Barça en la tanda de penals. “Quan va parar el primer llançament es va créixer i va estar incommensurable”, destaca.

Com és el futbol d’elit en temps de pandèmia? “El més impactant de tot és la buidor que hi ha a les graderies. A penes hi havia quatre responsables de seguretat i quatre treballadors del Còrdova. La resta, el que es veu per la tele, lones i seients buits”, explica Romero. “El positiu d’aquest nou escenari és que pots escoltar les instruccions de Koeman, les indicacions de Ter Stegen i totes les reaccions sobre la gespa, però es troba a faltar l’escalfor dels aficionats”, afegeix.

Romero no va haver de passar cap control de temperatura per accedir a l’estadi. “A diferència del que passa en els partits de Lliga, en la qual són més primmirats, només vaig haver d’emplenar un formulari amb preguntes relacionades amb la Covid. A partir d’aquí, mascareta, que nosaltres ens la podem treure per a la nostra feina, i res més”, relata. El vilanoví tampoc no va haver de passar cap control de temperatura als aeroports. “L’ús de la mascareta és la gran diferència respecte dels viatges de temps enrere”, assenyala.

L’avantatge de poder narrar des del camp és que el comentarista no té angles morts. “Des de la cabina o la graderia, veus tot allò que passa sobre la gespa i pots enriquir la transmissió. Quan narres amb les imatges que ofereixen les teles, et perds detalls, segur”, afirma. Quant als jugadors, a banda de veure’ls asseguts a la grada, Romero destaca que “no es poden dutxar al camp i ho fan en l’hotel de concentració”.

Aquest vespre el vilanoví estarà a La Rosaleda per narrar per RAC +1 l’altra semifinal de la Supercopa, el Reial Madrid-Athletic.

Etiquetes:

PUBLICITAT

Comparteix la notícia