Search
Close this search box.

El món de l’esport dóna suport al col·lectiu #perunmónverd

El grup fomenta la neteja de residus en espais naturals del Garraf

Voluntaris de #perunmónverd, amb residus trets de la zona dels Colls // PERUNMÓNVERD

Trailrunners d’elit com Tòfol Castanyer, Leire Fernández, Oihana Kortazar, Maite Maiora i Mesi Arcos; corredores i corredors del Garraf, gent anònima de l’esport de la comarca i, fins i tot, Núria Burgada, la mare de Kilian Jornet, estan donant suport al col·lectiu #perunmónverd, que fomenta la neteja de residus en paratges naturals del Garraf.

L’impulsor del grup és Alexis Serra, amant de les curses de muntanya. Ja fa temps que es manifesta a les xarxes tot demanant prendre consciència per respectar el medi ambient més pròxim i cada cop reuneix més gent per ajudar-lo a treure tota mena de brossa de diferents indrets naturals de la comarca.

“Com a col·lectiu ja apareixem a Instamaps dins del mapa d’iniciatives sostenibles que fomenten la neteja de residus en espais naturals dins el nostre país”, apunta Serra.


D’esquerra a dreta, Tòfol Castanyer, Maite Maiora, Mesi Arcos i Núria Burgada, mare de Kilian Jornet, donant suport al col·lectiu en la neteja dels Colls // #PERUNMÓNVERD

Voluntaris de #perunmónverd es van trobar fa un parell de diumenges per fer una batuda per l’àrea més costanera dels Colls. Van retirar tota mena de residus: materials de pesca, plàstics varis, envasos, llaunes, tovalloletes, vidres, mascaretes…

La zona dels Colls és una de les preferides per corredores i corredors del Garraf per entrenar-se o per senderistes per caminar. A tocar de la façana marítima de Vilanova, uneix la capital del Garraf amb Sitges a través de pujades i baixades entre boscos, camins i pistes forestals que fan les delícies de qualsevol persona.

“Córrer pels Colls és com fer-ho pel jardí de casa. És un pulmó que hem de preservar”, resumeix Alexis Serra. El mateix es pot dir de la zona del Mas de l’Artís, on també han proliferat batudes de neteja en els últims mesos.


[su_quote cite=”Alexis Serra, impulsor de #perunmónverd”]Volem conscienciar la societat perquè no s’hagin de posar en marxa iniciatives com la nostra[/su_quote]

L’assignatura pendent del col·lectiu #perunmónverd és aconseguir la complicitat de l’Ajuntament de Vilanova. “Ens han atès i ens han escoltat, però continuem esperant més suport institucional perquè no hàgim de ser només els voluntaris els qui estirem del carro”, indica Alexis Serra. “Volem conscienciar la societat perquè no s’hagin de posar en marxa iniciatives com la nostra. Tots podem aportar el nostre gra de sorra per mantenir l’entorn net”, afegeix.

Ahir voluntaris del col·lectiu es van tornar a arremengar coincidint amb el Dia Mundial de la Neteja. Van recollir tots els residus que van trobar a la zona de platja des de la Daurada fins a la platja de la República. Qualsevol persona es pot sumar a la causa. Només cal seguir els avisos de les sortides a les xarxes socials.


Núria Burgada demana col·laboració per netejar Els Colls

 

Comparteix la notícia