Search
Close this search box.
,

El Nàutic Vilanova, parada d’una travessa per recaptar fons per a Open Arms

El tossenc David Güell recorre la costa estatal fins a l'Algarve

David Güell, ahir al Club Nàutic Vilanova // JORDI LLEÓ

El Club Nàutic Vilanova va rebre ahir el caiaquista tossenc David Güell, que està recorrent la costa estatal fins a l’Algarve (Portugal) amb l’objectiu de recaptar fons per a l’ONG Open Arms.

La travessa és una iniciativa personal del protagonista “en veure la passivitat de la comunitat internacional davant la quantitat de gent que mor intentant creuar el Mediterrani”, segons explica el mateix Güell.

Open Arms es dedica a la vigilància i al salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili al Mar Egeu i Mediterrani Central. Per col·laborar-hi es pot fer una aportació econòmica través del web www.openseakayak.es, on es detalla el compte corrent de l’ONG.

Güell va sortir el 12 de març de Tossa de Mar i té previst arribar a l’Algarve per tornar a la localitat de la Selva, pujant fins a Portbou. “Ho vull fer en tres o quatre mesos, depenent de les condicions que em trobi, que a la mar són molt variables”, apunta el caiaquista en la seva escala a Vilanova i la Geltrú.

Per fer culminar aquesta aventura Güell busca la complicitat de totes les persones que es troba en el seu trajecte. “Quan vas sol, qualsevol ajuda, per petita que sigui, és molt benvinguda”, afirma.

Dalt del caiac porta tot l’indispensable per viure aquests mesos. Així, amb l’únic impuls del seu rem i d’una petita vela que desplega quan l’ocasió s’ho mereix, fa etapes d’entre 15 i 50 quilòmetres diaris.

Comparteix la notícia