El Nou Bàsquet Vilanova La Parròquia cau (71-53) a la pista del Sant Pere

El CB Sitges La Guixeta pateix la primera derrota de la fase d'ascens

El Nou Bàsquet Vilanova no va poder vèncer a la pista del Sant Pere // CNBV

El Nou Bàsquet Vilanova La Parròquia va perdre dissabte per 71-53 contra el Sant Pere i va encaixar la segona derrota en dos partits a la fase d’ascens a Primera Catalana.

Els locals van arrencar molt intensos i van tancar el primer quart per davant (22-16), a pesar de les bones prestacions d’Edu, que mantenia entonat el Nou Bàsquet Vilanova.

En el segon quart els grocs van aconseguir que el Sant Pere només anotés sis punts. I amb dos triples de Carlos van entrar al descans amb dos punts d’avantatge (28-30).

A la represa, el Sant Pere va respondre també anotant dues vegades des de la línia de tres i van tornar a igualar el matx amb una bona defensa. Al Nou Bàsquet Vilanova, a més, se li va fer petit el cèrcol. Els locals van capgirar el marcador fins a un 46-40 a la mitja hora de joc.

En el darrer període Javi va liderar la reacció dels grocs i va anotar set punts per empatar el matx a 49. El duel va continuar igualat fins a un 53-53.

Aleshores van entrar en joc els nervis i els detalls. Al final 12 tirs lliures dels locals en el quart (només quatre per als grocs, dos d’aquests quan faltaven 10 segons), més tècniques, antiesportives, desqualificants i l’anotació del Sant Pere van deixar el marcador en el 71-53 final.

Tampoc no va poder vèncer el Bàsquet Sitges-La Guixeta, que també dissabte va caure per 50-74 contra el Vilassar de dalt.

Els dubtes dels dos equips van marcar el primer quart, resolt amb un pobre 6-10 per als visitants.

El Sitges va millorar en el segon període a partir dels triples de Mauro Pérez i d’Uri Camprubí. Les pèrdues de pilota i l’acumulació de faltes de jugadors clau com Bustos i Nil Belmonte comprometien el joc dels blancs. Així i tot, al descans guanyaven de cinc punts (29-24).

La reacció del Vilassar de dalt va arribar després del descans amb sis triples en el tercer quart. Al Sitges, en canvi, no li entrava res. A més, el degoteig de pilotes perdudes dels blancs continuava, cosa que provocava contraatacs dels visitants. I Bustos quedava eliminat per faltes.

El parcial de la segona meitat (21-50) va liquidar el matx a favor del Vilassar de dalt, que es confirma com un equip amb ofici i caràcter defensiu. El Sitges queda amb un triomf i una derrota en aquesta fase d’ascens a Primera Catalana.