Segueix-nos

Vela

El patí català, l’altre protagonista de les preliminars de la Copa Amèrica

Se’n farà una exhibició amb més de 200 embarcacions, tot un rècord

El patí català s'exhibirà al món amb la Copa Amèrica // VILANOVA.CAT

El patí català o patí de vela també tindrà protagonisme en les preliminars de la Copa Amèrica de Vela, que es disputen a Vilanova i la Geltrú durant el cap de setmana.

Aquestes embarcacions de vela lleugera genuïnament catalanes faran dues regates d’exhibició dissabte i diumenge en un dels trams del camp oficial de regates de la prova. El marc és immillorable per mostrar-se al món.

S’espera la participació de 217 patins de vela, que suposarà un rècord. Mai s’han ajuntat tantes embarcacions d’aquest tipus en un mateix indret. Alguns dels participants arribaran navegant a aigües garrafenques.

L’organització i la logística d’aquesta regata d’exhibició anirà a càrrec del Club Patí Vela Barcelona, de Club de Mar Vilanova i del Club Marítim de Cubelles, que compten amb el suport de l’Associació Esportiva Internacional de Patins de Vela (ADIPAV).


“Quan la Copa Amèrica desembarca a un lloc concret es busca un lligam amb la zona en qüestió. I aquí vam trobar-lo amb el patí de vela. El Club Patí Vela Barcelona va aconseguir que Grant Dalton, CEO de la Copa Amèrica, pugés en un patí i li va encantar”, explica Gerard Delmàs, fundador i president del Club de Mar Vilanova.

Arran de les restriccions d’accés a les instal·lacions portuàries de Vilanova i la Geltrú, que estaran ocupades pels equips que disputaran les preliminars de la Copa Amèrica, el Club Marítim Cubelles serà el punt de concentració de la flota de patins.

Les embarcacions sortiran dissabte del Club Marítim Cubelles per arribar al camp de regates situat entre Vilanova i la Geltrú i Cubelles i acabaran a la platja d’Adarró. Diumenge, tornaran cap a Cubelles.


Gerard Delmàs, president del Club de Mar Vilanova, assegut sobre un patí català // G.M.CH.

Totes dues proves arrencaran a les 12 del migdia. El recorregut estarà ubicat en un dels trams del camp de regates oficial sobre el qual, a partir de les 15.30 hores, competiran els sis vaixells AC40 de la regata preliminar de la 37a Copa Amèrica.

“A veure si el temps ens acompanya. Seria una llàstima que amb tot el muntatge ens fallés la meteorologia, però ja sabem que aquest és un factor que no podem controlar”, apunta Delmàs.

Ara fa 81 anys Vilanova i la Geltrú ja va acollir una regata entre constructors de patins de vela que resultaria decisiva per a la història d’aquesta embarcació, ja que va servir perquè es fixessin les bases del disseny d’aquestes naus.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Vela