El Patí Vilanova fa la feina i està a l’espera del resultat del Reus B per accedir al play-off

Els verds, liderats per Vergés, guanyen el Malgrat per 5-3

Vergés, a terra, per celebrar el 5-3 en l'últim sospir // G.M.CH.

El Patí Vilanova va fer els deures ahir a Les Casernes tot derrotant el Malgrat per 5-3 i va aprofitar la derrota del Capellades a casa (2-6) contra l’Igualada B per dormir quart, en zona de play-off d’ascens.

Ara els verds estan a l’espera del partit que el Reus B juga aquesta tarda a casa (16.00 h) contra el cuer Manlleu B. Els roig-i-negres han de guanyar de més de sis gols o de sis gols veient porta més de sis vegades.

Un 6-0 dels del Baix Camp duria el desenllaç a un partit en pista neutral, ja que provocaria un empat en l’average i en les dianes marcades tant pel Vilanova com pel Reus B.

El triomf d’ahir del Patí va ser laboriós. Els de Jordi Costa van anar sempre per davant a partir d’un gol de Vergés, que va inaugurar el marcador a dos minuts i mig del descans amb un xut sec a l’escaire.

Amb aquest 1-0 es tancava un primer temps equilibrat, amb arribades a les dues porteries. El porter Marimon estava impecable quan era requerit pels atacs del Malgrat.

A la represa de seguida va repetir Vergés, atent al segon pal per embocar a passada de Querol. No va trigar a retallar diferències el Malgrat, que va fer l’1-2 gràcies a Gerard Pérez en una transició ràpida, però Jordi Martínez va firmar el 3-1 per al Patí després d’associar-se amb Lalaguna.

Mudarra intenta avançar amb la bola entre Manel Garcia i Sergi Parra // G.M.CH.

Les alternatives van continuar amb el 3-2, obra de Carles Torner tot desviant un tir llunyà de Manel Garcia. Tot i que va replicar Mudarra de contracop amb el 4-2, tampoc no es va rendir el Malgrat i de nou Carles Torner va anotar el 4-3, aquest cop amb una rematada al segon pal a menys de tres minuts del final.

L’emoció va marcar la fase terminal del matx. Li va tocar tragar saliva al Patí. Els visitants van jugar els darrers segons sense porter i el Patí va saber defensar-se per fer el 5-3 definitiu amb un contracop de Vergés en l’últim sospir.

Sense horaris unificats, el Patí únicament va poder celebrar la victòria. La necessitava per recuperar confiança després de quatre derrotes seguides. Aquest diumenge a la tarda sabrà si ja està salvat i a la vegada classificat per al play-off d’ascens o bé si ha d’anar a la repesca.