Search
Close this search box.

El Patí Vilanova, indignat per l’allargament de l’OK Lliga Femenina fins a l’1 de maig

L'ajornament del Cuencas Mineras-Igualada, la font del problema

Toni Ramírez, d'esquena, conversa amb Pau Viadel a la llotja de Les Casernes // G.M.CH.

Indignació del Club Patí Vilanova amb la Federació Espanyola de Patinatge pel canvi de la data de la darrera jornada de l’OK Lliga Femenina, que ha passat del 24 d’abril a l’1 de maig.

La suspensió del Cuencas Mineras-Igualada de l’antepenúltima jornada per quatre casos de Covid en l’equip asturià és la font del problema. La Federació ha previst que es jugi aquest partit el dia 24 d’abril, entre la penúltima jornada (17 d’abril) i la darrera, ara estipulada per a l’1 de maig.

Tant el Cuencas (14 punts) com l’Igualada (16 punts) estan involucrats en la lluita per la tercera plaça de la fase de permanència, la darrera de salvació, juntament amb el Patí Vilanova (15 punts).

Al Patí entenen que amb aquests canvis la Federació s’està saltant les bases de competició del curs 2020/2021, que van incloure les modificacions aprovades per la Comissió Delegada de la Reial Federació Espanyola de Patinatge en una reunió celebrada el 8 de gener de 2021. “Ens sentim molt perjudicats”, manifesta Pau Viadel, president del club.

Segons les bases de competició, abans dels tres últims partits de la Lliga Regular, hauran d’haver-se jugat tots els partits previstos en el calendari anteriors a les citades jornades. I es remarca, en el supòsit que per una causa de força major (exemple: Covid-19) s’ajornés o se suspengués algun dels partits que s’haguessin de jugar en les citades jornades, tota la resta de partits s’hauran de disputar en les mateixes condicions ja establertes. 

“Si el Cuencas-Igualada es juga entre la penúltima i l’última jornada s’està desvirtuant la competició. Aquest partit s’hauria de disputar abans de les dues darreres jornades perquè tots els equips juguéssim amb les mateixes condicions. Si obrien la via d’allargar la competició una setmana més, hauria estat més lògic que el 17 d’abril es recuperés el Cuencas-Igualada i que el 24 d’abril i l’1 de maig es disputessin les dues últimes jornades”, afirma Toni Ramírez, vicepresident del Patí Vilanova.

Segons Toni Ramírez “nosaltres vam demanar jugar el partit pendent contra el Sant Feliu de l’OK Lliga Plata Masculina l’1 de maig, però ens ho van rebutjar perquè s’ha de disputar abans de les dues últimes jornades. Per això el jugarem el 21 d’abril, un dimecres. Ara, en canvi, han obrat diferent en l’OK Lliga Femenina”.

Les queixes del Patí per l’allargament una setmana de l’OK Lliga Femenina també tenen un rerefons econòmic. El club, conscient que el duel de la darrera jornada a Borbolla (Galícia) podia ser decisiu, va preveure fer el viatge amb avió per comoditat de les jugadores i va comprar els bitllets amb antelació. Ho va fer partint de la data del 24 d’abril i ara li han traslladat el partit al dia 1.

Per tot plegat, el Patí ha enviat un recurs al Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Patinatge. Al club són pessimistes respecte de la possibilitat que se’ls escolti. “Si cal, acudirem a la justícia ordinària”, afirma Toni Ramírez.

Comparteix la notícia