Segueix-nos

Escacs

El planter de la Gran Penya brilla en el Campionat de Catalunya per equips d’edats

Alsina, campió sots-10; Ruiz i De Santiago, tercers sots-18

Els jugadors de la Gran Penya amb el seu entrenador // GRAN PENYA

El planter de jugadors de la Gran Penya de Vilanova va brillar en el Campionat de Catalunya per equips d’edats. La prova es va disputar durant el cap de setmana passat a les instal·lacions de l’hotel Evenia Olympic Resort, a Lloret de Mar. Va englobar diferents categories, des de sots-8 fins a sots-18, i va consistir en un suís per equips a sis rondes amb un ritme de temps de 45 minuts més 30 segons per jugada.

A causa de la crisi del coronavirus, la Gran Penya no va poder portar tants jugadors com anys enrere i, igual que altres clubs, va haver d’alinear escaquistes forans per poder fer els equips. De fet, la participació es va reduir respecte de la darrera edició per la pandèmia. Es va passar dels 556 jugadors i 131 equips del 2019 als 270 jugadors i 66 equips d’aquest 2020. En total el club vilanoví va aportar un jugador sots-10 i dos sots-12, sots-14 i sots-18, formant així quatre equips mixtos.

Guillem Alsina, integrant de la Gran Penya, va formar part de l’equip sots-10 campió de Catalunya. Tot i ser el seu primer any en la categoria, va fer un gran torneig com a quart tauler i va totalitzar 4,5 punts de 6. El seu equip va comandar la classificació de principi a fi, guanyant tots els enfrontaments de forma inflada i arribant a la darrera jornada amb un avantatge quasi insalvable de 3,5 punts sobre el segon classificat.

Amb la necessitat de fer només 1 punt de 4 en l’última ronda per assegurar-se matemàticament el títol, l’equip va empatar a dos, certificant així un torneig impecable.

Alsina va liderar la classificació a millor quart tauler sots-10 durant tot el campionat i només li calia un empat per aconseguir la medalla d’or. Malauradament, en la darrera jugada de la darrera partida va cometre un error en posició d’empat que va permetre al seu rival i immediat perseguidor endur-se la victòria i l’or final. El que no li va prendre ningú va ser el títol per equips.

De la Gran Penya, també van brillar Adrià Ruiz i Abel de Santiago, com a integrants de l’equip sots-18 que va ser tercer del torneig sense estar entre els favorits. En la darrera jornada, l’equip va aconseguir pujar al podi quedant-se a tan sols 0,5 punts de la segona plaça.

Adrià Ruiz va fer un bon paper en el sempre difícil primer tauler. Va jugar sempre contra rivals superiors i va acabar amb 3 punts de 6, recuperant els punts de rànquing que va perdre en el campionat individual. Abel de Santiago no va poder igualar la seva gran actuació del campionat individual, però va aguantar prou bé en el segon tauler en acabar també amb 3 punts de 6.


Guillem Alsina i Abel de Santiago, amb els trofeus de sots-10 i sots-18 // GRAN PENYA

D’altra banda, Oriol Lacasa i el Cesc Carnicer, també de la Gran Penya, van participar en la categoria sots-14. El seu conjunt no va tenir opcions de pujar al podi i va acabar en la sisena plaça

En la categoria sots-12, la Gran Penya va està representada per dos jugadors més, Biel Alsina i Víctor Garcia. El seu equip va fer un bon paper, tot i no partir d’entre els favorits. Van lluitar fins a la darrera jornada pel podi, però van quedar setens.

Individualment, bon torneig de Biel Alsina en el tercer tauler en acabar amb 3,5 punts de 6, jugant sempre contra jugadors de més rànquing. Durant tot el torneig va estar lluitant per la medalla d’or a millor tercer tauler sots-12, títol que se li va escapar en l’última jornada de 2019 i que va aconseguir el 2018 com a sots-10. Per la seva banda, Víctor Garcia va fer un torneig espectacular de quart tauler, amb uns immillorables 6 punts de 6 que li van permetre penjar-se la medalla d’or com quart tauler sots-12.

Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Escacs