Search
Close this search box.
,

El primer equip de la Gran Penya es manté a Primera Nacional un any més

La Federació posa el punt final a la temporada a falta d'una jornada

El Mestre Internacional Josep Lacasa defensant el primer taulell de l'equip // GRAN PENYA

La Federació Catalana d’Escacs va decidir, dissabte passat en assemblea, donar per acabades les Lligues del curs 2019/2020. Només va quedar pendent de disputar-se la darrera jornada, la del 15 de març, just quan va esclatar la pandèmia.

Amb el punt final oficial de la temporada, la secció d’escacs de La Gran Penya ja pot passar balanç. Des de l’entitat qualifiquen la campanya d’exitosa, ja que es van complir els objectius fixats.

L’equip A de la Gran Penya es manté un any més a Primera Divisió Nacional. Després d’un gran començament, l’equip es va anar desinflant i va començar a baixar posicions. Va patir per la permanència a causa de l’extrema igualtat del grup. Finalment, uns bons resultats en les dues darreres jornades van consolidar la setena plaça i la salvació directa.

L’equip sots-12 continua a la Divisió d’Honor. Després que dos dels puntals de l’equip aquest any pugessin a sots-14, l’equip tenia la dura missió de mantenir-se en una categoria duríssima. Durant tot el torneig va estar en la corda fluixa i en posicions de descens, però finalment, en les dues darreres rondes va poder puntuar contra els altres dos pitjors equips i va aconseguir finalitzar en vuitena posició i salvar la categoria.


Biel Alsina liderant l’equip sots-12 // GRAN PENYA

L’equip C ascendeix a Segona Provincial. Era un objectiu que es perseguia des de feia anys. Ara ja és una realitat després que el conjunt vilanoví quedés campió de grup de Tercera Provincial. La lluita que va mantenir amb el Santa Maria Palautordera va ser aferrissada. Al final el títol es va decidir per només mig punt. D’haver-se disputat la darrera jornada podria haver passat qualsevol cosa.

La resta d’equips també han quedat ben classificats. El B ha acabat tercer en Primera Provincial; el conjunt E, cinquè en Tercera Provincial, i l’equip D, tercer, també en Tercera Provincial.

En l’apartat individual, menció especial per Joan Garcia i Carmelo Fernández, del primer equip, que gràcies a les seves bones actuacions han aconseguit una norma de Mestre Català. En el cas de Fernández, en ser la tercera, se li atorgarà el títol de Mestre Català d’escacs. També va tenir una bona actuació el primer taulell de l’equip, el Mestre Internacional Josep Lacasa, que va finalitzar amb 4,5 punts de 6.

Dels jugadors del planter cal destacar el sots-18 Adrià Ruiz, amb 5 punts de 8; el sots-16 Artur Orts, amb 5 punts de 7; el sots-14 Oriol Lacasa, amb 7 punts de 8, i el sots-12 Biel Alsina, amb 3,5 punts de 5.

Enguany, per primer cop, es va formar un equip de pares d’alumnes, l’equip E. Van fer un paper molt digne en el seu primer torneig.

Comparteix la notícia