Search
Close this search box.
,

El Procicat dóna el vistiplau a la represa de l’esport escolar

Es percep una tendència en l'aplanament de la corba epidèmica

La canalla pot tornar a fer esport escolar // G.M.CH.

El Procicat manté set dies més -del 22 fins diumenge 28 de febrer- la totalitat de les mesures fins ara vigents, però autoritza la represa de l’esport escolar i de les activitats extraescolars.

També s’equipara l’esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de sis persones i participar en les competicions permeses.

L’esport federat pot competir en les mateixes competicions que hi havia autoritzades fins ara mentre que l’esport escolar no pot competir.

La decisió respon a un context epidèmic marcat per un aparent canvi de tendència en els darrers dies. S’aplana la corba epidèmica i sembla que es produeix un mínim repunt d’alguns indicadors, com la taxa de contagi (Rt).

Per aquest motiu, s’ha decidit mantenir una actitud de prudència en relació amb el gruix de les mesures, a l’espera de comprovar l’evolució dels indicadors durant els pròxims dies.

A això s’hi afegeix la pressió assistencial, encara molt alta, i la presència de la variant britànica més infectiva que pot revertir a l’alça la corba d’infecció.

D’altra banda, la Comissió de Cultura i Esport del Congrés va aprovar ahir la declaració de l’activitat física i l’esport com a activitat essencial. Amb aquest pas es reconeix la importància de la pràctica esportiva per a la salut.

Comparteix la notícia