El protocol anti Covid-19 de la Federació Catalana per al nou curs, a punt

Té el vistiplau de la Generalitat i de la Unió de Federacions
Agus Isabel, tècnic del Vilanova, amb la mascareta obligatòria // G.M.CH.

La Federació Catalana de Futbol ha fet públic avui un protocol anti Covid-19 per a les competicions del futbol i futbol sala català, que comencen el cap de setmana que ve.

Són unes pautes a seguir per tots els estaments dels clubs amb l’objectiu de minimitzar el risc de contagi. Tenen el vistiplau de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, així com de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, amb la supervisió del Comitè Tècnic del PROCICAT i del Departament de Salut.

El protocol de la Federació Catalana respon a les següents preguntes freqüents:

Què fer si un equip té un possible positiu?
S’ha d’aïllar qualsevol membre de l’equip que presenti algun dels símptomes de la Covid-19: febre, tos, sensació de falta d’aire, malestar general, pèrdua del gust, mal de cap, fatiga, mal de coll, dolor muscular, vòmits o diarrea. A banda d’aïllar-lo immediatament, se li posarà la mascareta i se l’enviarà al seu domicili o s’avisarà als pares perquè el recullin.



Què fer si un equip té un positiu confirmat?
El responsable del protocol de la Covid-19 del club ha de notificar el positiu a la Federació com abans millor, a través de l’aplicatiu de la Intranet federativa. Caldrà indicar el nom de la persona, l’equip al qual pertany, la data d’inici dels símptomes ­–o de la prova positiva en cas d’asimptomàtics–, i els partits que hagi jugat en els últims tres dies.

Segons allò que indiquin les autoritats sanitàries s’aïllarà al domicili particular a tots els membres de l’equip o club que hagin tingut contacte estret amb la persona positiva.



Què fer si un equip té un membre aïllat per un contacte aliè?
Cal notificar-ho a la Federació Catalana de Futbol mitjançant l’aplicatiu de la Intranet federativa, indicant la quantitat de jugadors que estan en aïllament i la data prevista de reincorporació. Per cada cas s’estudiaran possibles ajornaments. Si no afecta el desenvolupament normal dels partits o entrenaments, la resta de l’equip podrà seguir amb la rutina habitual.


Per tal de facilitar l’accés a la informació, la Federació ha creat un apartat específic dins la seva pàgina web, concretament la secció fcf.cat/covid19‘. L’objectiu és respondre tots els dubtes i inquietuds entorn de la situació sanitària actual que puguin tenir els clubs, jugadors i jugadores, àrbitres, familiars i públic en general. Tots aquests agents estan involucrats en els partits i entrenaments de futbol i futbol sala que es juguen cada setmana arreu del territori català.

[su_box title=”Equip mèdic de suport als clubs” style=”soft” box_color=”#516e6d”]La Federació es compromet a tenir un equip mèdic contractat per donar suport als possibles clubs afectats amb casos de coronavirus i aportar les pautes d’actuació per al compliment del protocol anti Covid-19. Per activar-se aquest servei, els clubs hauran hagut de posar en coneixement de la Federació, a través de l’aplicatiu de la Intranet federativa creat específicament amb aquesta finalitat, un cas positiu confirmat o si tenen membres aïllats per un contacte aliè.[/su_box]

Els punts principals del protocol

Entre altres aspectes, en l’àmbit esportiu, el protocol preveu la creació d’un responsable d’activitat per club, el manteniment de grups estables en cada equip i l’activació d’una declaració de responsabilitat en el cas dels federats i federades.

A més, el document recull els termes per la zonificació de la instal·lació, entre l’àrea esportiva i l’àrea de graderia, a més de contemplar l’ús de les banquetes per a suplents i tècnics. L’ús de vestidors, les especificacions per als desplaçaments i la desinfecció d’instal·lacions i material esportiu són altres aspectes que tracta la pauta.

Pel que fa a l’entrada als camps i pavellons, el protocol permet l’assistència de públic, en els partits corresponents a les categories que organitza la Federació Catalana de Futbol. Serà d’obligat compliment la presa de temperatura a l’accés, el registre d’entrada al recinte, la higiene de mans, l’ús de mascareta en tot moment i el manteniment de la distància de seguretat entre persones. Alhora, es recomanarà un màxim de dos acompanyants per jugador o jugadora menor d’edat.

A l’aire lliure, l’aforament màxim serà de 2.000 persones en espais sectoritzats, o un màxim de 3.000 persones amb seients preassignats. En espais tancats, la capacitat màxima a la graderia serà de 1.000 persones en espais sectoritzats, mentre que el màxim serà de 2.000 persones amb seients preassignats.

Tanmateix, el club local o propietari de la instal·lació tindran la facultat de restringir en un major grau aquestes condicions.

Clica en la icona per consultar el contingut complet del protocol

 

Etiquetes:

PUBLICITAT

Comparteix la notícia