Segueix-nos

Futbol

El protocol anti Covid-19 de la Federació Catalana per al nou curs, a punt

Té el vistiplau de la Generalitat i de la Unió de Federacions

Agus Isabel, tècnic del Vilanova, amb la mascareta obligatòria // G.M.CH.

La Federació Catalana de Futbol ha fet públic avui un protocol anti Covid-19 per a les competicions del futbol i futbol sala català, que comencen el cap de setmana que ve.

Són unes pautes a seguir per tots els estaments dels clubs amb l’objectiu de minimitzar el risc de contagi. Tenen el vistiplau de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, així com de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, amb la supervisió del Comitè Tècnic del PROCICAT i del Departament de Salut.

El protocol de la Federació Catalana respon a les següents preguntes freqüents:

Què fer si un equip té un possible positiu?
S’ha d’aïllar qualsevol membre de l’equip que presenti algun dels símptomes de la Covid-19: febre, tos, sensació de falta d’aire, malestar general, pèrdua del gust, mal de cap, fatiga, mal de coll, dolor muscular, vòmits o diarrea. A banda d’aïllar-lo immediatament, se li posarà la mascareta i se l’enviarà al seu domicili o s’avisarà als pares perquè el recullin.Què fer si un equip té un positiu confirmat?
El responsable del protocol de la Covid-19 del club ha de notificar el positiu a la Federació com abans millor, a través de l’aplicatiu de la Intranet federativa. Caldrà indicar el nom de la persona, l’equip al qual pertany, la data d’inici dels símptomes ­–o de la prova positiva en cas d’asimptomàtics–, i els partits que hagi jugat en els últims tres dies.

Segons allò que indiquin les autoritats sanitàries s’aïllarà al domicili particular a tots els membres de l’equip o club que hagin tingut contacte estret amb la persona positiva.Què fer si un equip té un membre aïllat per un contacte aliè?
Cal notificar-ho a la Federació Catalana de Futbol mitjançant l’aplicatiu de la Intranet federativa, indicant la quantitat de jugadors que estan en aïllament i la data prevista de reincorporació. Per cada cas s’estudiaran possibles ajornaments. Si no afecta el desenvolupament normal dels partits o entrenaments, la resta de l’equip podrà seguir amb la rutina habitual.


Per tal de facilitar l’accés a la informació, la Federació ha creat un apartat específic dins la seva pàgina web, concretament la secció fcf.cat/covid19‘. L’objectiu és respondre tots els dubtes i inquietuds entorn de la situació sanitària actual que puguin tenir els clubs, jugadors i jugadores, àrbitres, familiars i públic en general. Tots aquests agents estan involucrats en els partits i entrenaments de futbol i futbol sala que es juguen cada setmana arreu del territori català.

Equip mèdic de suport als clubs
La Federació es compromet a tenir un equip mèdic contractat per donar suport als possibles clubs afectats amb casos de coronavirus i aportar les pautes d’actuació per al compliment del protocol anti Covid-19. Per activar-se aquest servei, els clubs hauran hagut de posar en coneixement de la Federació, a través de l’aplicatiu de la Intranet federativa creat específicament amb aquesta finalitat, un cas positiu confirmat o si tenen membres aïllats per un contacte aliè.

Els punts principals del protocol

Entre altres aspectes, en l’àmbit esportiu, el protocol preveu la creació d’un responsable d’activitat per club, el manteniment de grups estables en cada equip i l’activació d’una declaració de responsabilitat en el cas dels federats i federades.

A més, el document recull els termes per la zonificació de la instal·lació, entre l’àrea esportiva i l’àrea de graderia, a més de contemplar l’ús de les banquetes per a suplents i tècnics. L’ús de vestidors, les especificacions per als desplaçaments i la desinfecció d’instal·lacions i material esportiu són altres aspectes que tracta la pauta.

Pel que fa a l’entrada als camps i pavellons, el protocol permet l’assistència de públic, en els partits corresponents a les categories que organitza la Federació Catalana de Futbol. Serà d’obligat compliment la presa de temperatura a l’accés, el registre d’entrada al recinte, la higiene de mans, l’ús de mascareta en tot moment i el manteniment de la distància de seguretat entre persones. Alhora, es recomanarà un màxim de dos acompanyants per jugador o jugadora menor d’edat.

A l’aire lliure, l’aforament màxim serà de 2.000 persones en espais sectoritzats, o un màxim de 3.000 persones amb seients preassignats. En espais tancats, la capacitat màxima a la graderia serà de 1.000 persones en espais sectoritzats, mentre que el màxim serà de 2.000 persones amb seients preassignats.

Tanmateix, el club local o propietari de la instal·lació tindran la facultat de restringir en un major grau aquestes condicions.

Clica en la icona per consultar el contingut complet del protocol

 

Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Futbol