Search
Close this search box.
,

El protocol de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, a punt

Afecta prop de 300.000 infants i joves de tot el territori

La higiene de mans és fonamental //UCEC

La Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) ja té a punt el protocol de Represa de les Activitats Esportives i Competicions elaborat al llarg de l’estiu i que entrarà en vigor aquesta temporada arran de la crisi del coronavirus.

El protocol determina les mesures de control i seguretat que tots els Consells Esportius hauran de dur a terme a partir d’ara per prevenir qualsevol possible cas positiu de Covid-19.

D’aquesta manera, els prop de 300.000 infants i joves que cada any fan esport amb els Consells tindran la garantia de fer-ho de manera segura.

Segons Jaume Domingo, president de la UCEC, “volem garantir que tots els infants i joves puguin accedir a l’esport extraescolar i vetllarem perquè ni la seguretat ni els diners siguin un impediment”. En aquest sentit, afegeix que “aquest protocol permetrà que els nens i nenes puguin començar i acabar el curs escolar practicant esport amb seguretat i confiança”.

Un protocol de confiança

El Protocol de Represa de les Activitats Esportives i Competicions està dividit en tres parts. La primera estableix que s’haurà de garantir la distància de seguretat durant les entrades i sortides dels esdeveniments entre tots els jugadors i jugadores, l’ús de mascaretes abans i després de la pràctica esportiva –només se’n podrà prescindir durant l’activitat física– i l’aplicació de les normes de sanitat i higiene de tots els espais on es practiqui una activitat física.


La presa de temperatura serà habitual // UCEC

La segona part del protocol regula la documentació que cal presentar per poder inscriure els diferents jugadors i jugadores a les activitats organitzades pels Consells Esportius. En aquest sentit, el document especifica que els presidents dels equips o entitats hauran de signar una declaració de responsabilitat en la qual consti que els seus jugadors i jugadores són un grup estable i que cap membre ha manifestat cap simptomatologia de la Covid-19, que no són positius i que no han estat en contacte amb cap persona afectada pel virus.

La tercera part del protocol defineix els criteris que serviran per garantir la traçabilitat dels esportistes en les diferents activitats i competicions.

Segons Jaume Domingo, “les estades i campus esportius d’estiu que hem organitzat els consells han estat un èxit i hem aplicat a la temporada esportiva els mateixos criteris de seguretat de l’estiu”.

La detecció dels casos i el seu aïllament són fonamentals per mantenir la seguretat de totes les activitats esportives. Per aquest motiu, el protocol contempla com s’ha d’actuar davant d’un possible cas de positiu en Covid-19 i també les mesures de prevenció mentre no es te el resultat mèdic.

Garantir el dret a l’esport i la solidaritat

La crisi econòmica produïda per la pandèmia també preocupa molt els Consells Esportius. Per Jaume Domingo “cal assegurar la pràctica esportiva segura, però també cal garantir que la crisi econòmica de moltes famílies no impedeixi que els seus fills i filles facin esport”.

Els Consells Esportius volen garantir que la inclusió social, la cohesió i la igualtat d’oportunitats i d’accés a l’esport de tots els infants i joves escolars siguin una prioritat. En aquest sentit, el Consell Directiu de la UCEC ha preparat un Pla de Xoc de l’esport escolar basat en la solidaritat per garantir el dret a l’esport de tots aquells infants i joves que per causes econòmiques no puguin fer front a les quotes mínimes d’accés, que ha presentat al Consell Català de l’Esport.

[su_box title=”Objectiu, arribar a tothom” style=”soft” box_color=”#516e6d”]Creada l’any 1994, la Unió de Consells Esportius de Catalunya té com a objectiu assegurar el dret efectiu a la pràctica de l’activitat física i esportiva de tothom, especialment els infants, adolescents i joves, en igualtat de condicions sense cap mena de discriminació i potenciant els valors personals i de responsabilitat social i fomentant la salut i els hàbits saludables de tota la ciutadania. Hi formen part 43 Consells Esportius de Catalunya que cobreixen el 100% del país.[/su_box]

Clica en la icona per descarregar el protocol

Comparteix la notícia