,

El RC Sitges accedeix a les semifinals de la Divisió d’Honor per la porta gran

Els verds tanquen la fase prèvia amb un clar 53-5 contra el BUC B

El RC Sitges ha completat una fase prèvia esplèndida // JAUME ANDREU

El RC Sitges jugarà les semifinals de la Divisió Honor Catalana, la màxima categoria del rugbi català, després de batre el BUC B per un clar 53-5. El matx es va jugar diumenge.

Els verds van fer un partit enorme i van marcar diferències des del xiulet inicial. De fet, quan es portaven jugats 10 minuts ja havien anotat dues marques (10-0).

El BUC B va intentar treure’s la pressió dels locals amb xuts llargs, però el Sitges hi va respondre de meravella. Un cop controlat el joc en defensa, els del Garraf van prémer novament l’accelerador amb el seu típic joc obert i ràpid. El resultat va ser la sentència amb tres marques, una d’elles transformada. Al descans el marcador reflectia un incontestable 27-0.

Al primer minut de la represa el BUC va anotar la seva única marca en una bona i ràpida jugada. El Sitges s’ho va prendre com un toc d’atenció i de seguida va recuperar el pols del partit per tancar novament el BUC al seu camp fins al final del partit.

El Sitges no va notar gens ni mica els canvis i va mantenir un molt bon nivell tant en atac com en defensa. En el segon període va firmar quatre marques més (tres d’elles transformades) que van definir el 53-5 final. Amb aquest triomf, els verds van finalitzar la fase prèvia com a líders en solitaris del grup B de la competició.

El rival del Sitges en les semifinals serà el CE Universitari de Barcelona. L’eliminatòria, a partit únic, es jugarà el cap de setmana del 8 i 9 de maig. A hores d’ara es desconeix l’escenari i l’hora del partit.

[su_box title=”Les noies del RC Sitges, a per l’11è lloc” style=”soft” box_color=”#516e6d”]Les noies del RC Sitges van caure de la cursa pel novè lloc del Campionat de Catalunya després de perdre per 24-15 al camp del Cocodrils de Viladecans. El 10-5 que duien de l’anada els va ser insuficient per resoldre l’eliminatòria a favor seu. El primer temps va ser molt igualat i va cloure’s amb un empat a set. Va arribar a situar un 7-12 el Sitges a la represa, però va reaccionar l’equip local fins a capgirar el resultat (14-12). Un cop de càstig de les del Garraf les hi va donar esperances (14-15). Tanmateix, la iniciativa pertanyia al Cocodrils, que va acabar imposant-se pel 24-15 final. Ara el Sitges haurà de lluitar per l’11è lloc en una eliminatòria a un sol partit que es jugarà a Granollers davant les Spartans. La cita, el cap de setmana de l’1 de maig. Posteriorment s’iniciarà la Copa Catalana. El femení del Sitges participarà en la categoria d’argent.[/su_box]