,

El Ribes femení es garanteix la primera plaça del grup A de Lliga Catalana

Les vermelles arriben a Nadal amb un triomf (23-20) sobre la Roca

El Ribes ja és líder matemàtic // RAMÓN STOCKLI

L’equip sènior femení de l’Handbol Ribes es va assegurar dissabte la primera plaça de la primera fase en el grup A de Lliga Catalana amb un triomf per 23-20 sobre el Mubak BM La Roca. Es van enfrontar les dues millors defenses de la competició.

El lideratge matemàtic de les vermelles arriba a dues jornades del final de la primera part del campionat

Les del Vallès van sortir a la pista amb una mica més d’intensitat i sobretot amb més encert en els tirs a porteria. La defensa de la Roca estava ben plantada i al Ribes li costava finalitzar les jugades. Al minut 12 el marcador reflectia un 2-6.

La reacció de les vermelles va arribar a partir de les maniobres de la lateral Virgínia Jodar, capaç de donar un altre ritme al partit. El seu joc decidit i vertical va atorgar al Ribes més velocitat d’execució.

A més, Jodar va veure porteria i va indicar el camí que va seguir l’altra lateral, Anna Hernández, que també va anar trobant la manera d’acabar les jugades. La conseqüència va ser un empat a sis al minut 17.

La igualtat es va mantenir fins al descans, quan el resultat era de 10-10.

La segona part va començar amb el Ribes jugant al contraatac i en quatre minuts va aconseguir un avantatge de tres gols (13-10). La Roca, lluny llançar la tovallola, va tornar a igualar el matx al minut 38: 13-13.

El Ribes mantenia un ritme alt de partit amb l’esperança d’anar desgastant a les rivals. I així va ser. Al minut 50 les vermelles van obtenir una diferència decisiva de tres gols (19-16).

Amb Virgínia Jodar de nou liderant l’equip, les vermelles van dominar d’entre dos i quatre gols en els darrers 10 minuts fins al 23-20 final.

Ara la Lliga s’atura fins al cap de setmana del 14 i 15 de gener.