Search
Close this search box.
,

El Roquetes Reale continua a 2a Catalana, a pesar que se li va atorgar l’ascens

La Federació Catalana fa marxa enrere a finals de juliol

Amine era un dels destacats del Roquetes Reale Futsal // G.M.CH.

El Roquetes Reale Futsal no tindrà representació a Primera Catalana. El primer equip del club, que havia de competir en aquesta categoria, s’ha desfet per la impossibilitat de jugar-hi. La Federació Catalana li va atorgar un ascens que al cap d’uns dies li va retirar. Què va passar?

Fruit de la bona trajectòria de la temporada passada al grup 5 de Segona Catalana, el Roquetes Reale Futsal va tenir el títol i l’ascens a l’abast en la darrera jornada en un duel directe a la pista del Cornellà B. Li valia l’empat, però va perdre i va quedar segon, una posició sense premi.

La Lliga va ser per al Cornellà B. Era finals de juny. Tanmateix, la desil·lusió del Roquetes pel desenllaç del campionat es va convertir en alegria quan, a principis de juliol, la Federació Catalana de Futbol va comunicar-li que era nou equip de Primera Catalana. I és que el Cornellà B no podia ascendir perquè el Cornellà A havia baixat de Divisió d’Honor a Primera Catalana i no podia haver-hi dos equips del mateix club a la mateixa divisió.


Els efectes col·laterals d’un dictamen del Tribunal Català de l’Esport deixen el club roquetenc sense premi


El 5 de juliol elPrimer.cat es feia ressò de l’ascens que havia acabat assolint el Roquetes Reale Futsal d’acord amb la configuració final de la Primera Catalana i el 7 de juliol la Federació Catalana donava el vistiplau a la inscripció de l’equip a la nova categoria.

Tot va canviar a finals de juliol. El dia 27 el club roquetenc va rebre un correu electrònic de la Federació a través del qual se l’informava que l’ascens quedava anul·lat. Una resolució del Tribunal Català de l’Esport amb data de 21 de juliol donava la raó al Cornellà A perquè se li atorguessin els tres punts en un partit de la jornada 12.

Aquell dictamen va tenir efectes classificatoris. El Cornellà A es mantenia a Divisió d’Honor, el Cornellà B ascendia a Primera Catalana i el Roquetes Reale es quedava a Segona Catalana.

La resposta del Roquetes Reale va ser immediata. De fet, aquell 27 de juliol hi va haver un intercanvi de correus electrònics entre el club i la Federació.

Des del conjunt roquetenc, com que ja havien tancat acords de patrocini i amb jugadors per competir a Primera Catalana, van demanar a la Federació es mantinguessin ferms en la decisió de pujar-los de categoria, tal com s’havia confirmat inicialment.


La resposta va ser negativa, però el Roquetes va insistir i va demanar que quadressin la Primera Catalana amb un equip més per les dates en què va passar tot, en plena preparació del nou curs, i havent tingut la conformitat de la Federació a inscriure’s a la categoria.

Tampoc no va haver-hi una contestació positiva per al conjunt roquetenc en aquest segon ‘mail’. La Federació donava a entendre que estava lligada de mans i peus per haver d’atendre a una decisió del Tribunal Català de l’Esport i afegia que el pla de competició l’hi impedia incloure un equip més a la categoria.

El Roquetes Reale va cremar l’últim cartutx dirigint-se a la delegació Penedès-Garraf de la Federació, però els van dir que tampoc no podien fer res al respecte.

Tot plegat va provocar la dissolució de l’equip. “No ho vam entendre. Va ser tot molt estrany. No ens podien fer això. Ens van treure el caramel de la boca. Nosaltres teníem tancats espònsors i jugadors per a Primera Catalana i al final van aconseguir que l’equip es desfés”, lamenta Galceran Almirall, l’entrenador del Roquetes Reale la temporada passada.

El conjunt roquetenc competirà a Segona Catalana a partir d’aquest cap de setmana amb el seu segon equip del curs passat, ara ja el primer. Es trobarà amb dos conjunts més del Garraf, el Platense Vilanova i l’AE Les Botigues de Sitges.

Comparteix la notícia