,

El Rugby Club Sitges busca proclamar-se campió de Catalunya aquest dissabte

Els verds guanyen el partit de semifinal en l'última jugada

El RC Sitges va obtenir un triomf èpic // JAUME ANDREU

El Rugby Club Sitges té una cita amb la història aquest dissabte. Els verds s’enfronten al Castelldefels en la final del Campionat de Catalunya. El matx es disputarà al camp de La Foixarda, a Barcelona, a partir de les dotze del migdia.

En semifinals, l’equip sitgetà es va desfer del CE Universitari per un ajustat 22-18. Va ser un duel que va tenir emoció, èpica i molt de rugbi.

El Rugby Sitges va saltar a la gespa molt endollat i en la primera jugada van tancar els universitaris al seu camp amb un control total de l’ovalada. Només la bona defensa del CEU impedia inaugurar el marcador als verds.

La insistència del Sitges va tenir premi amb la primera marca (5-0) un cop superat el primer quart d’hora.

De cop i volta va canviar la decoració del matx. Un innocent cop de càstig i una intercepció en la següent jugada, van permetre a l’Universitari capgirar el marcador (5-10) d’una manera totalment injusta.

Quan el Sitges semblava que tornava a agafar el domini del partit, es va quedar amb un home menys per expulsió. I per acabar-ho d’adobar, en l’últim minut del primer temps l’Universitari va ampliar el seu avantatge (5-13). Als verds els tocava remuntar amb inferioritat numèrica.

A la represa el Sitges va jugar els millors 15 minuts de la semifinal. Va ser capaç de trencar totalment la defensa del CEU amb un alt ritme de joc i diferents alternatives d’atac. Així van arribar dues marques (una d’elles transformada) que tornaven a capgirar el resultat (17-13).

Els verds van tenir recompensa i jugaran la final // JAUME ANDREU

Quedava molt de temps i el mínim avantatge deixava el partit totalment obert. No hi va haver més anotacions, fins que l’Universitari va fer valer la superioritat física de la seva davantera i la superioritat numèrica per instal·lar-se a la zona de 22 del Sitges. Amb el temps gairebé exhaurit, l’equip barceloní va acabar posant-se per davant amb una marca (17-18).

Faltava menys d’un minut i aleshores va arribar l’èpica. Era la darrera jugada del partit. Normalment quan es rep una marca l’equip xuta cap al contrari, però a causa d’una acció antiesportiva en la celebració del CEU, l’àrbitre va xiular un cop de càstig al mig del camp favorable al Sitges.

Això va donar als verds la darrera possessió del partit. L’equip va brodar-ho amb una jugada de 15 fases arribant fins a la marca contrària perquè Ander aconseguís l’assaig de la victòria (22-18). Impressionant.

[su_box title=”Victòria còmoda del Sènior femení” style=”soft” box_color=”#516e6d”]L’equip femení del RC Sitges va començar la participació en la Copa Catalana de Bronze amb una contundent victòria sobre les Carboneres de Terrassa per 103-0. Com reflecteix el marcador, la superioritat de les sitgetanes va ser total. Ara al Sitges li venen dues setmanes de descans abans de visitar el camp del combinat Garrotxa/Banyoles, on es jugarà el passi a la final de la competició.[/su_box]